Østerrike har kåret sin 2020-vinner

Foto: Anders Sandvei

Det ble Island som gikk seirende ut av Der kleine Song Contest, Østerrikes egen Eurovision 2020 der østerrikerne stemte frem sin vinner.

Islands «Think About Things», fremført av Daði og Gagnamagnið, ble kåret som vinner av Østerrikes alternative Eurovision 2020. På andreplass kom Østerrike selv, og tredjeplassen gikk til Malta.

Der kleine Song Contest bestod av tre semifinaler og en finale. I semifinalene ga en jury på ti tidligere østerrikske Eurovision-deltakere poeng i kjent Eurovision-stil, med 12, 10 og 8-1. I juryen satt blant annet Conchita Wurst, som også skal lede den tyske alternative finalen. I finalen var det seerne som hadde all makt.

Norge og Ulrikke deltok i den siste semifinalen, men endte på fjerdeplass og gikk ikke videre til finalen. Kun den beste låten fra hver semifinale gikk videre, og finalen bestod av de tre beste låtene. Hvordan det går i Norge får vi se 15. mai, for da arrangerer også NRK sin egen finale.

I tillegg til Østerrike, Tyskland og Norge skal også Spania, Australia og Sverige arrangere alternative finaler. Fullstendig oversikt finner du her.

Del:
Relaterte artikler