Favoritter fra Andorra

Etter 11 år i escNorge er min tid snart over. I min siste artikkelserie som jeg kaller «Favoritter fra…..» skal jeg trekke frem mine favorittbidrag gjennom tidene fra hvert eneste land som har deltatt i Eurovision Song Contest. Sammen med personlig synsing vil jeg prøve å bidra med litt historie, fun facts og forhåpentligvis noen perler du ikke har hørt før. Her kan jeg garantere deg at det ikke bare blir trukket frem Abba, Celine, Rybak og Verka eller bare «minneverdige øyeblikk». Jeg håper denne serien vil få flere til å se over den flotte ESC-historien vi har og sette seg inn i gamle konkurranser og bidrag.

Andre land i rekken er det lille landet inneklemt mellom Frankrike og Spania; Andorra. Andorra har bare deltatt i Eurovision Song Contest 6 ganger mellom 2004 og 2009. Nå ryktes det heldigvis at landet igjen ønsker å være med og prøver å få til en deltakelse i 2021. Så får vi se om det skjer.

Det er ikke det store repertoaret å ta av nå som jeg skal ta mine favoritter fra Andorra, men jeg har funnet frem to bidrag.

Det første bidraget jeg trekker frem er mye på grunn av en artig liten historie. I flere år rundt 2006-2007 gikk jeg til stadighet og nynnet på en sang som jeg ikke kunne fatte og begripe hvor jeg hadde fra. Jeg spurte flere, men ingen kunne hjelpe. Til min overraskelse – når vi hadde en gjennomgang på escNorge for ESC 2005 (som forøvrig er et av mine desiderte favorittår!!!) fant jeg ut hva jeg hadde nynnet på i flere år. Det var intet mindre enn Andorras bidrag fra 2005 La Mirada Interior. I tråd med tiden så stilte også Andorra med en etnisk-inspirert låt. Ganske så fengende melodi på denne og de oppmerksomme vil se at det er Anabel Conde, Spania sin representant fra 2005, som er en av koristene for opprinnelig nederlandske Marian van de Wal.

Det andre og siste bidraget jeg trekker frem i denne omgang er bidrag fra 2007. Andorra stilte med gruppen Anonymous som var et av mange land som måtte se at finaleplassen glapp i semifinalen i 2008 som var tidenes største der bare 10 av 27 bidrag gikk videre. Andorra fikk en kjempeoppløftende 12. plass og står frem som deres klart beste plassering i ESC-historien. Låten, som er en lettbeint punkete låt, sto i stil med musikken jeg likte å høre på denne tiden og jeg syns den holder seg godt i dag også. Andorra var også tidlig ute med miljøaktivisme tydeligvis!

Neste land ut er Armenia

Del:
Relaterte artikler