Favoritter fra Australia

Etter 11 år i escNorge er min tid snart over. I min siste artikkelserie som jeg kaller «Favoritter fra…..» skal jeg trekke frem mine favorittbidrag gjennom tidene fra hvert eneste land som har deltatt i Eurovision Song Contest. Sammen med personlig synsing vil jeg prøve å bidra med litt historie, fun facts og forhåpentligvis noen perler du ikke har hørt før. Her kan jeg garantere deg at det ikke bare blir trukket frem Abba, Celine, Rybak og Verka eller bare «minneverdige øyeblikk». Jeg håper denne serien vil få flere til å se over den flotte ESC-historien vi har og sette seg inn i gamle konkurranser og bidrag.

Neste land ut er det siste debuterende landet i konkurransen. Etter hint i flere år og gjesteopptreden under finalen i København i 2014 så var det tid for Australia å stille i konkurransen i 2015. De slo virkelig på stortromma og sendte en av deres best likte artister; Guy Sebastian. Låta Tonight Again er en fengende og moderne låt, fremført meget kompetent.

Året etter var jeg veldig spent da Dami Im ble presentert som deres representant og jeg gledet meg lenge til låten kom. Ble nok litt skuffet etter store forventninger, men jeg ble blåst av banen da Dami sang i Stockholm. Snakk om å løfte en låt tusen hakk. Et ordentlig classy nummer! Også Australia sin beste plassering.

En annen favoritt, som kanskje ikke var like bra live, var Jessica Mauboy i 2018, men å få bare 9 poeng fra seerne synes jeg var altfor strengt! Kanskje en av de mest uforståelige sisteplassene i en seeravstemming noensinne i ESC.

Nå har Australia hatt nasjonal finale i to år uten at det har vist seg å gi noen favoritt for min del. Kanskje de bør holde seg til interne valg? Dami Im snakker om å delta igjen ved neste mulighet så vi kan jo håpe 🙂

Neste land er Belgia, som da vil være det første av de «gamle» landene til å bli presentert.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien