Nå blir det enda mer «Eurovision»!

Foto: EBU
Eurovision Song Celebration 2020, foto: EBU

Selv om årets Eurovision Song Contest er avlyst, så betyr det likevel ikke at det ikke blir noe for oss fans likevel. Det kan vell nesten sies at det blir mer, for det er/blir ganske mye. Bare les her!

Eurovision: Europe Shine A Light

Allerede har vi fått vite at det på det som skulle være finaledagen i Eurovision, Lørdag den 16. Mai at det kommer et program for å hedre årets deltagere og deres låter. Eurovision: Europe Shine A Light vil erstatte Eurovision Song Contest 2020, og skal sendes på samme tidspunkt som den opprinnelige finalen. Programmet vil sendes live fra et studio i Hilversum i Nederland, byen som arrangerte Eurovision i 1958. I programmet vil vi høre de låtene som i år skulle deltatt, samt hedre minneverdige øyeblikk.

Eurovision Song Contest: Norge bestemmer

Ikke nok med det så skal NRK kjøre et eget program som kalles Eurovision Song Contest: Norge bestemmer som du kan lese mer om her. Kort fortalt blir det en direktesending der Norge kårer sin uoffisielle vinner av årets Eurovision. Programmet skal ledes av Marte Stokstad, kjent fra Adresse Europa samt vår nye kommentator, og Ronny Brede Aase som var en av tre programledere for årets Melodi Grand Prix. Norges TV-seere skal få stemme på et finaleheat bestående av 12 låter som er plukket ut av en jury bestående av Eurovisionfans og en fagjury. Juryen har tatt årets 41 bidrag, og valgt ut 12 finalister som det skal stemmes over. Seerne kan ikke stemme på det som skulle vært Norges bidrag. Og ikke nok med det, så skal såklart Ulrikke og Attention hedres litt ekstra, i tillegg til andre spennende gjester. Denne sendingen avgår fredag 15. Mai.

Adresse Europa

NRK har nå også kjørt to episoder av Adresse Europa, og fortsetter i to lørdager til med dette. I Adresse Europa kårer en gjeng bestående av Ingeborg Heldal, Jan Thomas, Bendik (Silje Halstensen), og Per Sundnes minneverdige øyeblikk oppigjennom den lange, rike Eurovisionhistorien. Dette gjør de sammen med et «sofapanel», som blant annet inkluderer vår skribent Endre Fagervold. Adresse Europa kan du se her eller på 20:40 på NRK 1 de to neste lørdagene.

Foto: Endre Fagervold.

Eurovision Home Concerts

Som om det ikke skulle være nok av Eurovisionprogrammer og annen moro å følge med på denne våren, så har også EBU kommet med Eurovision Home Concerts der EBU inviterer Eurovisiondeltagere til hjemmekonsert streamet over YouTube. Hver artist som deltar fremfører sin Eurovision-låt, samt en coverlåt av en annen kjent Eurovision-artist. Hvilken coverlåt som skal fremføres, er det opp til publikum å avgjøre via avstemminger på sosiale medier. Sjekk de ut på Eurovision sin offisielle side her.

Eurovision Song Celebration 2020

Og jada, det er mer! Nå kommer også Eurovision Song Celebration 2020! To programmer som blir å sendes over YouTube på de samme to dagene som semifinalene til årets Eurovision egentlig skulle blitt sendt. Det er snakk om Tirsdag 12, og Torsdag 14. Mai at EBU velger å sende et program der alle de 41 sangene skal spres ut til folket i et ikke konkurransepreget format. For å øke spenningen, vil alle sangene bli spilt i den rekkefølgen de skulle i sin semifinale. Begge sendingene begynner 21:00.

De fem store vil også bli vist. På tirsdagen vises bidraget til Tyskland og Italia. Resterende av de fem store, det vil si; Frankrike, Spania og Storbritannia vil vises på torsdagen.

Forvent overraskelser

I følge EBU og kringkasterne kan vi også forvente oss en overraskelse eller flere under disse to sendingene. Hva disse overraskelsene er, eller innebærer vites ikke. Men det er vel derfor det også kalles en overraskelse? For en skal vel bli bli overrasket?

Du kan bli en del av et stykke Eurovision historie

EBU oppfordrer oss alle til å stå bak vår favorittartist, og lage en storslått Eurovisionfeiring hjemme i vår egen stue når de i år velger å kjøre «fan-recap» fremfor vanlig «recap» som er det vanlige, der du hører en liten del av alle låtene igjen.

To pay tribute to the loyalty of the Eurovision fan base, the Eurovision Song Celebration shows will include the first-ever Fan Recaps – you too can be a part of Eurovision history. Instead of the classic recap of the participating songs, we invite YOU to sing, dance, jump and party along to your most-loved Eurovision songs of 2020.

EBU

Kort fortalt så kan du bli et lite stykke av Eurovision historie. Så EBU inviterer deg til å synge, danse, hoppe og feste vilt til dine elskede favoritter fra i år 2020.

Hvordan bli med?

Siden 12 og 14 Mai er rett rundt svingen, så burde du allerede nå begynne å gjøre deg selv «Eurovision-ready!». Finn frem alt av stæsj, så du kan pynte litt opp i det rommet du vil filme fra og få på deg ditt beste Eurovision 2020 antrekk. Gjør alt som må til for å få den ekte Eurovisionfølelsen!

Alt du trenger å gjøre er å filme deg selv synge og danse til et tjue sekunders utdrag fra alle, eller et utvalg av favorittsangene dine fra årets Eurovision. Utdragene finner du her:

Teknisk info og viktig informasjon:

– Bruk enheten i 16: 9, vannrett/liggende
– Spill inn i 1920×1080 HD
– Bruk helst den nyeste enheten du har. Film gjerne med stativ.
– Send inn filene i MP4- eller MOV-format (enheten skal gjøre dette automatisk)
– Forsikre deg om at du er godt opplyst av et vindu eller et lys nær enheten
– Send filen i høyeste oppløsning via WeTransfer til [email protected] (alternativt via Google Drive, OneDrive, Myairbridge.com eller Dropbox)
– Ta med navn, land, alder, e-postadresse og telefonnummer

Fristen for å sende inn videoopptaket ditt er tirsdag 5. Mai!

EBU ønsker bidrag fra fans i alle aldre. Dersom du vil synge med familien eller med de du bor hjemme hos, kan du også gjøre det. Er du under 18 år og ønsker å delta så må du sende med en godkjennelse fra dine foresatte.

Ved å sende disse filene gir du Eurovision Song Contest og de telgagende kringkasterne tillatelse til å bruke videoen din til kringkasting og publisering på deres offisielle (online) kanaler.

Også må vi toppe kransekaka, med å informere om escNorges alternative Eurovisionsending som du kan lese mer om her.

Programlederne for escNorges alternative Eurovisionsending; Mandy Pettersen og Endre Fagervold.

Denne skribenten gleder seg veldig over det som har vært, og det som kommer. Hva med deg? Del gjerne dine tanker med oss på escNorge sine Facebooksider.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien