Det blir fem delfinaler og én stor finale i MGP2021

Kristin Husøy klarte en fantastisk andreplass på hjemmebane i MGO2020. Hvem får opptre på hjemmabane, og hvor i 2021? Foto: Endre Fagervold / escNorge

I gårsdagens direktestending på vår YouTube-kanal og Facebookside markerte vi at det er 35 år siden Norge for første gang vant Eurovision. President i den norske Grand Prix klubben Morten Thomassen og, mangeårig esc-blogger og skribent Anders M Tangen hadde livestream og snakket også om at Ulrikke i går skulle hatt sin første prøve foran den store finaleuka. 1985 var året da alt gikk som det skulle. 2020 ble året da ingenting ble som det skulle. Det kom også en nyhet om MGP 2021.

I gårsdagens direktesending hadde Anders M. Tangen med seg nyheter fra MGP redaksjonen om neste års norske finale. Det har ligget i kortene en stund, men ble i går bekreftet. NRK satser på fem delfinaler og én stor finale neste år. Oppstart blir som i år i Januar. Det betyr at det blir finale en gang uti februar. Hvor finalen skal arrangeres er ikke avgjort, men modellen med litt mindre og mer intime delfinaler, og en storskala finale beholdes.

TAR FORBEHOLD

NRKS MGP-general Stig Karlsen sier at de nå planlegger for et opplegg tilsvarende det i fjor, men med forbehold om endringer. Ingen kan jo garantere at det blir mulig med store publikumsgrupper over nyttår.

Det åpnes for innsending av låter den 15.mai, og fristen går ut i August. Vi vil antakelig få vite mer om dette i Eurovision showet som NRK skal sende fredag 15.mai. Det er også bekreftet at det neste år vil være i sving flere lyttegrupper som skal høre gjennom mange av de innsendte for å si sin mening. De siste årene har det vært omlag 150 personer, fordelt på tre lyttegrupper, bestående av fans, vanlige folk i alle aldre og bransjefolk som har bedømt opp imot 70 av de innsendte bidragene.

HØR HELE MGP-SNAKK FRA I GÅR

Dersom du vil høre mer av den livlige praten om MGP2021, Bobbysocks sin seier i 1985, billettpriser for Eurovision og rettferdigheten i å arrangere ny finale framfor bare å sende Ulrikke til Eurovsion 2021, så kan du høre hele gårsdagens direktesending her:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien