Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Charlotte Sissener

Velkommen til escNorges sin serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien presenterer vi i escNorge noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Nå er det dags for å slå av en prat med Charlotte Sissener, som også er en del av team escNorge!

Navn: Charlotte Sissener
Alder: 37
Jobb: Frilansjournalist/skribent
Hobby/Fritid: MGP/ESC, musikk generelt, lese, skrive, foto, trening

Charlotte, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– Kan jeg nevne fire? 🙂 Da blir det Secret Garden med «Nocturne», Alexander Rybak med «Fairytale», Kristian Kostov med «Beautiful Mess» og Luca Hänni med «She Got Me». Kunne nevnt flere andre også, men dette er de som kommer opp først.  

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– «Fairytale» og «Nocturne». «Nocturne» må være den vakreste låten vi noen gang har hatt med i MGP. Det er en virkelig klassiker som står seg like godt i dag. Er også glad i «Spirit in the Sky» og «I Feed You My Love». Av ikke-vinnere er det Kristin Husøys «Pray for me», Reidun Sæthers «High On Love» og Alexander Steneruds «Find my Girl» som ruver høyest. Å, og Mocci Ryen med «You’ve Got The Motion»! Sånn kunne jeg holdt på i det uendelige. Vanskelig å plukke ut bare én! 

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– Vet ikke om jeg har et spesielt favorittår i Eurovision, men kanskje 2015 eller 2016.

Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– Tror det må bli 2020 altså. Vi fikk endelig delfinalene tilbake, og det var et kjempebra opplegg som gjorde at spenningen ble opprettholdt over mange uker. Så var det mange knall-låter og ikke minst artister med gode, gjennomførte show. I finalen var det faktisk ingen låt jeg mislikte. 

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Da Alexander Rybak vant i 2009. En god nummer to var da Keiino fikk flest publikumsstemmer i 2019.

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Vanskelig å plukke ut bare ett minne, men jeg kan nevne det ferskeste, som var da Kristin Husøy tok andreplassen i årets konkurranse. Jeg heiet skikkelig på henne og «Pray for me», men hadde ikke forventet at hun skulle få en andreplass i årets finale, som jo var veldig sterk. 

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– Det er en veldig stor interesse og lidenskap som gir meg mye i form av nye musikkopplevelser og fellesskap med andre fans. 

Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Jeg er glad i musikk, og i konkurranser. Da får man jo ikke noe større og bedre enn dette! Konkurranseelementet er kanskje noe av det viktigste for min del. I tillegg får jeg åpnet min musikalske horisont ved å høre musikk og artister fra land vi vanligvis ikke hører musikk fra. Og så er det det at man aldri helt vet hva som kommer av spektakulære eller helt crazy show. Det er jo helt unikt, og kan ikke sammenlignes med noe annet. 

Når ble du fan av MGP/ESC?
– Jeg tror ikke jeg klarer å tidfeste akkurat når jeg ble fan. Det har vært en gradvis overgang fra å se på det en gang i året sånn som «alle» gjør, til å bli mer engasjert. 

Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Vi så alltid på MGP og ESC hjemme, det er jo et show som alltid har vært der. De siste årene har jeg blitt mer og mer påvirket av andre fans, Facebook-grupper osv. 

Hva liker du med MGP/ESC?
– Jeg liker som sagt veldig godt musikkonkurranser. Og så er det tradisjon, at det er en gang i året og at så mange samles rundt dette. Og så er det jo ekstremt god underholdning! 

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– Nei, ikke noe jeg kan komme på.

Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– Ser gjerne at juryene får litt mindre makt enn de har nå. Folket bør ha størst bestemmelsesrett. 

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Jeg håper MGP/ESC består slik det er nå. Er veldig glad for at delfinalene er tilbake i MGP, og håper det fortsetter sånn! Og at de fortsetter med opplesning av landsdelsstemmer. Da er liksom den gode gamle Grand Prix-følelsen tilbake!   

Favorittvinner i MGP og ESC? Av de som har vunnet konkurransen.
– Min favorittvinner i MGP og ESC er nok den samme: Alexander Rybak og «Fairytale». Hvis jeg skal nevne en ikke-norsk, så må det kanskje bli Måns Zelmerlöw og «Heroes». 

Vi takker Charlotte Sissener for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre favorittene til Charlotte? Ikke noe problem! De finner du her:

https://www.youtube.com/watch?v=SwgPIOuXSfo

Vil du være med i denne serien? Da kan du sende inn dine svar til: [email protected]

Husk bilde av deg selv, og si gjerne litt om deg selv også!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien