Favoritter fra Bulgaria

Etter 11 år i escNorge er min tid snart over. I min siste artikkelserie som jeg kaller «Favoritter fra…..» skal jeg trekke frem mine favorittbidrag gjennom tidene fra hvert eneste land som har deltatt i Eurovision Song Contest. Sammen med personlig synsing vil jeg prøve å bidra med litt historie, fun facts og forhåpentligvis noen perler du ikke har hørt før. Her kan jeg garantere deg at det ikke bare blir trukket frem Abba, Celine, Rybak og Verka eller bare «minneverdige øyeblikk». Jeg håper denne serien vil få flere til å se over den flotte ESC-historien vi har og sette seg inn i gamle konkurranser og bidrag.

Så til et land med både store oppturer og mange nedturer siden debuten i 2005. Dette landet har prøvd mye forskjellig, med ulik grad av suksess. Bulgaria er landet og jeg har dessverre ikke så mange favoritter å ta av her. De har gitt oss et par grusomme bidrag, noen kjedelige og noen sære. MEN, jeg har 3 store favoritter også. Bidraget jeg først vil trekke frem er Na Inat fra 2011. Poli Genova gikk ikke til finalen med en av de beste låtene i hele sulamitten og det er en av mine største semifinaleskuffelser sammen med Island 2016. Her skjønner jeg virkelig ikke hva som gikk galt, i et år som ellers var ganske begredelig. Dette er fra min topp 3 i 2011.

Heldigvis kom Poli tilbake – og denne gangen for å vinne. Snakk om å reise seg fra asken. Fra semifinale-exit til en fantastisk 4. plass i superåret 2016. En absolutt favoritt hos meg dette og det var herlig å se Bulgaria endelig få en opptur igjen.

Enda større opptur ble det i 2017 da en 17- åring imponerte hele Europa med en fantastisk låt og en flott fremføring.

Neste land er Danmark!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien