Jon Ola Sand: – Vi skal greie å få til Eurovision i 2021

Jon Ola Sand slutter i år som sjef for EBU. Det var i Rotterdam han for siste gang skulle si «Take it away» i det avstemningsresultatet i Eurovision-finalen skal presenteres. Slik blir det ikke. Hele Eurovision er avlyst. Men Jon Ola Sand er optimist med tanke på neste års konkurranse.

Det er nok mange fans som skulle ønske at en eller annen president, direktør eller produsent med trygg stemme kunne si at fra og med da og da er alt normalt, og vi kan arrangere Eurovision slik vi er vant til i 2021. Det er det tydeligvis ingen som kan.

Men, det nærmeste vi kommer må jo være Jon Ola Sand, som har vært øverste sjef for Eurovision Song Contest siden 2011. I dag sa han til NRK nyheter at han mener Eurovision på litt lang sikt kan leve godt med at de måtte avlyse årets arrangement.

Jon Ola Sand sier at dette var første gang siden 1956 at de har måttet avlyse konkurransen, og at de jobber nå beinhardt for å reise Eurovision igjen til neste år

– Det skal vi klare, sier Sand til NRK.

Jon Ola Sand sier at de nå følge ed på hvilke restriksjoner som gjelder i de ulike landene i forhold til Covid 19. Både forberedelser og gjennomføring må gjøres i tråd med disse reglene som gjelder utover høsten, og kanskje inn i vårhalvåret 2021.

Men, sier Jon Ola Sand, vi er mye mer forberedt nå enn vi var dette traff oss i mars i år.

På lørdag, da det skulle vært finale, sender EBU showet «Shine a light» fra Nederland, med de programlederne som skulle ropt «Good Evening Europe». Vi skal bli kjent med noen av artsitene som skulle vært med, høre litt av låtene. Men, ikke minst har programmet som mål å skape fellesskap og håp i den situasjonen Europa nå er i.

Hør hele intervjuet med Jon Ola Sand her: https://tv.nrk.no/se?v=NNFA05051420&t=7797s

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien