Sanremo festivalen 2021 kan bli flyttet

I Italia diskuteres det nå om landets tradisjonelle Sanremo festivalen kan bli flyttet til et annet tidspunkt, grunnet den pågående koronakrisen som herjer landet.

Vanligvis blir festivalen arrangert den andre uken i februar hvert år, men nå er det oppe til diskusjon om å flytte dato. Og det er ikke bare datoen som kan bli flyttet, men også lokalisjonen til Sanremo festivalen.

Festival Di Sanremo har navnet sitt etter byen Sanremo, og har hvert år blitt arrangert i byen. Siden 1977 har festivalen hatt sin lokasjon til Teatro Ariston, og kun et år etter 1977 har festivalen gått av stabelen et annet sted. Nå åpner direktøren for teateret å flytte hele festivalen til et annet sted i byen, sammen med datoen.

Om koronakrisen er like ille i februar neste år vites ikke, men direktøren ønsker ikke å arrangere festivalen som inneholder mye gull, glitter og glamour hvis det blir sett på som upassende.

En eller to måneder fremover i tid er det som ligger på bordet nå, selv om man i det lengste håper å få sendt festivalen til samme tidspunkt som vanlig.

Disse nyhetene reiser spørsmålet om hvem som skal representere Italia i Eurovision 2021. Lenge har det blitt spekulert i at Diodato, som vant årets festival vil bli internt valgt til å delta for landet i Rotterdam neste år. Nyheten om ny dato for festivalen fyrer opp under disse ryktene.

Diodato sin vinnerlåt Fai Rumore, har gjort det godt i Italia, og har for mange i både Italia og Europa blitt en slags symbolsk låt i kampen mot viruset.

Nylig fremførte Diodato låten sin fra Arena Di Verona, og deler av denne fremføringen ble vist i programmet Eurovision: Europe Shine A Light.

Hva som skjer med neste års festival vites ikke, men både sted og tidspunkt kan altså bli endret.

Del:
Relaterte artikler