Og vinneren av OGAE Eurovision Fan Contest 2020 er….

Den 16.mai 2020 ble resultatet av OGAE Eurovision Fan Contest 2020 offentliggjort. I begynnelsen av mai ble det arrangert en avstemning på internett både blant medlemmer av fanklubbene og blant andre engasjerte fans over hele verden.

Den norske Grand Prix-klubben OGAE Norway valgte Bulgaria som sin vinner med Italia på andreplass og Litauen på tredjeplass. Island fikk fjerdeplassen vår fulgt av Sveits, Tyskland, Malta, Sverige, Aserbadsjan, Romania, Russland og Danmark.

Den 16.mai ble stemmene til alle de 43 fanklubbene innbefattet OGAE Australia og OGAE Rest of the World gjort kjent i en spennende sending på YouTube. Totalt 3149 fanklubbmedlemmer hadde avgitt sine stemmer. I tillegg hadde 3888 andre fans stemt, og disse utgjorde halvparten av poengene som ble gitt.

Til sammen hadde altså 7037 personer stemt. Etter en meget spennende avstemning ble det kjent at Litauen dro i land seieren med 770 poeng. På andreplass kom Island med 634 poeng og rett under der kom Sveits på tredjeplass med 620 poeng. Med 401 poeng kom Bulgaria på fjerdeplass før Italia med 380 poeng. Vår egen Ulrikke og Norge kom på en meget gledelig sjetteplassering med 296 poeng rett før Tyskland med 289 poeng og Romania med 261 poeng. De siste to landene som kom seg inn på topp 10 var Malta med 245 poeng og våre naboer Sverige med 189 poeng. Bare ett land fikk 0 poeng, og det var Tsjekkia. For den fullstendige rangeringen av alle landene, kan dere se videoklippet over.

Gratulerer til The Roop fra Litauen og deres låt On Fire. Er dere enige i resultatet?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien