Søknadsfristen og reglene for Melodifestivalen 2021 er klar

Ett av mange høydepunkt i oppkjøringen mot Eurovision Song Contest, er da svenskene skal kåre sin vinner. Med så mye arbeid som kreves for å organisere ‘Melodifestivalen’, kommer det derfor ikke som en overraskelse at arbeidet med 2021-utgaven allerede har begynt.

Siden 2015 har SVT valgt ut 28 bidrag, fordelt utover fire delfinaler, som får delta i Melodifestivalen. Det vil de fortsette med i 2021.

SVT har også neste år som mål at minst 50% av bidragene i konkurransen skal være utelukkende kvinnelige komponister/tekstforfattere, eller ha både kvinnelige og mannlige komponister/tekstforfattere. SVT har bekreftet at de innen 2022 har planer om å innføre en ny regel. Regelen vil gjelde låter med flere tekstforfattere, og vil oppfordre til at det burde være minst en kvinne blant komponistene/tekstforfatterne.

Du kan lese reglene for Melodifestivalen 2021 ved å klikke her.

Interesserte artister, låtskrivere og komponister kan sende inn sine bidrag til Melodifestivalen på www.melodifestivalen.se når søknadsprosessen åpnes 24. august. Søknadsfristen går ut 16. september kl. 11.59.

The Mamas på scenen under finalen i Melodifestivalen 2020 i Stockholm. Foto: SVT

I år tok The Mamas en knepen seier i Melodifestivalen, etter å ha vunnet konkurransen med kun ett poeng foran Dotter og hennes låt «Bulletproof». The Mamas skulle ha representert söta bror med låten «Move» i Rotterdam. Dessverre ble Eurovision Song Contest avlyst i år, og muligheten for å damene glapp. SVT kjører, i likhet med NRK, ny utvelgelse i 2021.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien