Nå får vi et gjensyn med Eurovision-finalen 2010

På fredag er det 10 år siden Eurovision-finalen ble arrangert på norsk jord, og NRK velger å markere dette ved å sende finalen i reprise!

Fredag 29. mai 2010 var 25 land klare i Telenor Arena på Fornebu. De hadde vært gjennom to uker med prøver på den store scenen og kvalifisert seg videre fra to semifinaler. Endelig skulle vinneren kåres.

Nadia Hasnaoui, Haddy N’jie og Erik Solbakken hadde øvd i flere måneder slik at de skulle lose publikum trygt og godt gjennom sendingen. Til tross for nøye planlegging og timesvis med øving skulle kvelden vise seg å by på mange overraskelser, også av det slaget som ikke var planlagt..

Les alt om 2010-finalen her.

Share the Moment var slagordet for 2010-finalen, noe man virkelig fikk kjenne på under pauseinnslaget «Glow» med Madcon i spissen.

Didrik Solli-Tangen representerte Norge med låten My heart is yours, som vertsnasjon var vi direkte kvalifisert til den store finalen. Madcon fikk æren av å stå for pauseinnslaget, sammen med folk og fans fra hele Europa.

Har du ikke sett 2010-finalen tidligere eller ønsker du å se den i reprise? Da kan du skru på TVen fredag 29. mai kl. 19:50, og se den 3 timer og 20 minutter lange sendingen på NRK3.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien