Over 70 millioner fikk med seg Eurovision: Europe Shine A Light!

Det var ikke svært få som benket seg foran TV-benken, Lørdag den 16. Mai. Når den egentlige Eurovisionfinalen skulle gått av stabelen

Den store finalen skulle egentlig gått av stabelen Lørdag 16. Mai, men ble avlyst grunnet en viss pandemi. Istedenfor ble det sendt et alternativt program direkte fra Hilversum i Nederland. Programmet med navn Eurovision: Europe Shine A Light slo visst godt an rundt om i Europa, og Australia. Programmet fikk over 73 millioner seere, som enten så programmet foran TV-skjermen via en nasjonal kringkaster, eller over nett i 45 ulike land.

Slo godt an hos den litt yngre garde

Det var det sikkert og visst at det gjorde! Hele 20% av seerne var mellom 15-24 år i følge EBU. Det er nesten det dobbelte av kringkastingskanalenes gjennomsnitt i beste sendetid.

Italia hadde flest seere

Det er det absolutt ikke tvil om! Italia var det landet med flest seere som valgte å se programmet. Hele tre millioner så hele programmet på en av RAI (Italias kringkaster) sine kanaler. Tett på med 2,4 millioner seere var vertsnasjonen Nederland og Storbritannia. Tett på var også Russland med 2,1 millioner seere. Hjemme i Norge var det ifølge NRK hele 427.000 seere som fikk med seg programmet direkte på TV-skjermen. Dette er en andel på 33%. Hvis vi da regner med at det var en del som så over nett både direkte, og i etterkant, så er dette veldig gode tall.

Stor suksess med Eurovision Home Concerts

Selv om årets Eurovision ble kansellert, ble det likevel mye for folket. Det ble blant annet kjørt konserter med nye og gamle Eurovisionartister på YouTube, under navnet Eurovision Home Concerts. I tillegg til dette ble det sendt både Eurovision Song Celebrations og Eurovisioncalls with NikkieTuroritals. Dette likte folket godt. De likte det faktisk så godt, at det ble sett av hele 53 (unike) millioner seere verden over. Og vet du hva? Hele 74% var under 35 år, så her er det i år gjort mye riktig. Itillegg til dette

NB: Saken fortsetter under videoene!

Se den første episoden av Eurovision Home Concerts her!
Her er del 1 av Eurovision Song Celebration.
Nikki ringer opp Ulrikke. Her får hun også en stor overraskelse!

Programmet som virkelig skinte

Man kan godt si at Eurovision: Europe Shine A Light skinte. EBUs generaldirektør Noel Curran sa: «Jeg vil gratulere hele teamet på NPO, NOS og AVROTROS som produserte et utrolig kreativt og veldig emosjonelt show under utfordrende omstendigheter. Jeg er stolt over at vi med Europe Shine A Light forente et kontinent i ekte Eurovision-ånd. Disse fantastiske figurene fremhever virkelig kraften til offentlige tjenestemedier til å samle publikum, ikke bare i sine egne land, men over hele verden også. ”

Jon Ola Sand, avtroppende Eurovisionsjef sa: “Selv i mangel av en Sangkonkurranse, viser showet vårt i år at lyset som Eurovision skinner i millioner av hjerter forblir uskadd. Jeg vil takke det utrolige teamet i Nederland for alt deres harde arbeid og vårt digitale team som også jobbet intenst for å gi nytt, originalt innhold som også engasjerte millioner på nettet. «

“De siste ti årene har vært fantastiske, og jeg vil alltid være en stolt del av Eurovision-familien. Jeg ønsker alle, og spesielt min etterfølger Martin Österdahl, alle lykke til når de begynner forberedelsene til returen av et Eurovision Song Contest neste år. ”, legger han til.

Fikk du med deg allsangen på Love Shine A Light? Hvis ikke, se her:

Ønsker du å se hele sendingen? Kan du se den her. Norge kåret også sin vinner, som du kan se her.

Så du på Eurovision: Europe Shine A Light? Del med oss i escNorge på Facebook da vel!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien