Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse: Jørgen Bergmann

Jørgen Bergmann, foto: Privat

Velkommen til escNorges sin serie som vi har valgt å kalle «Dette er fansen bak verdens største musikkonkurranse».

I denne serien presenterer vi i escNorge noen av de mange fans i landet som er fan av denne fantastiske konkurransen, nærmere bestemt Eurovision Song Contest (ESC). I denne serien vil dere få bli kjent med ulike fans, og høre hva deres forhold er, til nettopp Eurovision! Vi har tatt en prat med Jørgen Bergmann!

Navn: Jørgen Bergmann
Alder: 26
Jobb: Lærer
Hobby/Fritid: Fotball, ski og TV!

Jørgen, hva er ditt favorittbidrag i Eurovision gjennom tidene?
– Aller først vil jeg si at dette er et spørsmål som nesten er umulig å svare på. Favoritten avhenger mye av dagsform, men om jeg MÅ si en blir det Robin Bengtsson for Sverige i 2017. Dette er Sverige på sitt aller beste. Mer stilfull sceneopptreden finner man ikke og låten er grådig catchy.  

Hva synes du om denne?

Hva er ditt favorittbidrag som har deltatt i Melodi Grand Prix da?
– Svak for Rybak, men svaret her blir faktisk en annen Alexander. « Give it to me» fra 2010 med Alexander Stenerud er nok det råeste jeg har sett på den norske scenen. Fortsatt en tragedie at han ikke fikk representere Norske på hjemmebane i 2010.

Give it to me! Hva tenker du?

Hva er ditt favorittår i Eurovision?
– Står mellom 2010 og 2017. Begge er finaler jeg har sett flere ganger i ettertid. Svaret må bli 2017. Robin Bengtsson, Papai Joci, Sunstroke Project, Fransesco Gabbani er alle artister jeg virkelig digga det året. For ikke å nevne Salvador som er en artist som har vokst enormt på meg etter seieren i Kiev.   

 Hva er ditt favorittår i Melodi Grand Prix?
– 2009. Rybak tok seieren, men mener helt reelt at flere av finalistene dette året kunne gjort det skarpt i ESC.

Hva er ditt beste Eurovision-minne?
– Vil faktisk si hvert eneste år Norge går videre fra semifinale. Målet er alltid at Norge skal delta i finalen og semifinalen er virkelig den gangen i året man virkelig kjenner at man lever. Nervene er på høykant og gleden og ikke minst lettelsen de gangene Norge har nådd finalen er nesten årets høydepunkt.  

Hva er ditt beste Melodi Grand Prix-minne?
– Å få møte Alexander Rybak etter seieren i 2018. Ubeskrivelig stort øyeblikk som jeg aldri vil glemme.

Å møte Alexander Rybak etter 2018 seieren var et av Jørgens høydepunkt. Foto: escNorge

Hva betyr MGP/ESC for deg?
– Med årene har det blitt den hobbyen som jeg bruker mest tid på når jeg er alene. Mimre tilbake til gamle låter på youtube eller lese seg opp før finalene. For meg er ESC en unik mulighet til å bli kjent med andre land sin musikk og kultur. Det har også et viktig sosialt aspekt. Gjennom den norske finalen i spektrum eller samle venner under den internasjonale finalen.

 Hvorfor er du fan av MGP/ESC?
– Er helheten her som jeg elsker. Hele Europa er samla. Man lader opp med den norske finalen før konkurranseelementet virkelig slår inn når ESC nærmer seg. I semifinalene og finalen får man virkelig se de mest spektakulære sceneshowene og mye variert musikk.   

Når ble du fan av MGP/ESC?
– Som liten gutt så jeg Stig Van Eiijk på skjermen. Da var det egentlig gjort.  

Var det noe som gjorde at du ble fan? En ytre påvirkning eller noe?
– Liker veldig godt tradisjoner. Jeg har sett hver eneste finale så lenge jeg kan huske og engasjementet har egentlig bare blitt større for hvert eneste år. Da delsfinalene ble innført i 2006 husker jeg at det ble en ekstra boost. 

Hva liker du med MGP/ESC?
– ALT!

Er det noe du ikke liker med MGP/ESC?
– At journalister gjør sport i å håne musikken. Leser f.eks. aldri anmeldelsene til VG og Dagbladet under den norske finalen.  

Hva mener du kan forbedres med MGP/ESC?
– Se til Sverige har jeg tenkt lenge. I 2020 kom delfinalene tilbake som var er meget positiv til. Det tror jeg kan bidra til at MGP blir mer bare en kveld i året for folk flest. Jeg kan ganske sikker på at enda flere faktisk får med seg at det er MGP når det er delfinaler som går over tid.

Hvordan er MGP/ESC i fremtiden? Hva ser du for deg? Hva håper du på?
– Europa er utvilsomt i endring og jeg tror at ikke politiske arrangementer som ESC blir viktigere enn noen gang tidligere. Den lille frykten er at det kanskje kan vokse seg for stort. Nå er Australia med som fast deltaker og hva vil eventuelt skje den dagen om USA vil inn i konkurransen. Jeg håper egentlig det fortsetter sånn som nå jeg, med spektakulære sceneshow og fantastiske artister fra hver minste krik og krok i hele Europa.    

Vi takker Jørgen Bergmann for å ha satt seg tid til å stille til intervju for escNorge!

Vil du gjenhøre noen av favorittene til Jørgen i 2017? Ikke noe problem! De finner du her:

Hva synes du om denne?
Hey mamma, hey mamma, hey mammama!
Denne er fin! Ikke sant?
Vakkert..!

Vil du være med i denne serien? Da kan du sende inn dine svar til: [email protected]

Husk bilde av deg selv, og si gjerne litt om deg selv også!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien