En hyllest av Eurovisionsesongen 2020 – Del 2

Foto: Mandy Pettersen / escnorge.no

Da er det klart for låtene fra 30 – 21 på min liste over gode sanger jeg tar med meg fra Eurovision-sesongen 2020.

30. Jaguar Jonze – Rabbit Hole – Australia

Dette ble en typisk vokselåt på meg. Jeg tok ikke spesielt notis av den i starten, men både video og opptreden i Australia Decides gjorde at jeg begynte å like den særs godt. Dette er spennende indie og Jaguar Jonze virker som en kreativ artist som det skal bli interessant å følge framover. For dette er nemlig stor kunst!

29. Jenny Jenssen – Mr. Hello – Norge

Dette er et godt eksempel på min mangeslungne musikksmak. Jeg digger Jenny Jenssen fordi hun er så folkelig og er seg selv hele tiden. Jeg kan f. eks. fint nynne til Nu må du pinadø vaske klean dine sjøl. Så å ha henne med i MGP synes jeg er helt på sin plass. Hun overrasket med en gladjazzlåt Ytre Suløen med Tricia Boutte-Langlo i spissen fint kunne ha stilt med, men jeg ble solgt fra første stund. Dette er kult, dette er morsomt og dette er til å bli i perlehumør av!

https://www.youtube.com/watch?v=9tltqR_eDVs

28. Sie Gubba – Kjære Du – Norge

Og jada, jeg likte godt at Sie Gubba ble med i MGP igjen. Countryrock er en stor sjanger i Norge med mange meget gode band, så at sjangeren er representert i MGP er helt på sin plass. Ankepunktet mot denne låten er at den er likt mye av det Sie Gubba har kommet med før, bl. a. i MGP 2011, men samtidig så er det noe trygt med artister der du vet hva du får. Stødig og lun framføring som alltid, og da går det rett hjem hos meg.

27. Rokas Povilius – Vilnius Calling – Litauen

Også i år hadde Litauen en spennende og variert uttaking. Mulig at denne her gikk litt under radaren hos mange, men hos meg traff den tvert. En låt med et skjevt blikk på ESC og noen vil kanskje kalle teksten et utilslørt publikumsfrieri. Men det er noe med melodien som virkelig tar meg, det er ikke ofte du høre melodier som dette i ESC-universet. Så sånn sett var den nok litt for spesiell til å nå lenger enn runde 2 (semifinalen) i Litauen. Men all kred til Rokas Povilius for at han stilte med denne perlen.

26. Bane Mojicevíc – Cvet sa Prokletija – Serbia

Vi som er glad i skikkelige Balkanballader fikk vårt av Bane Mojicevíc i år. Denne er så klassisk som det kan bli, men jeg blir helt henført og det er en lidenskapelig framføring. Og for å komme med et hjertesukk, jeg kan ikke helt fatte hvorfor serberne ikke gikk for denne i år. Vakkert, enkelt og greit!

25. Jakob Karlberg – Om Du Tror Att Jag Saknar Dig – Sverige

Noe som skuffet meg med Melodifestivalen i år var at de svenskspråklige låtene med et unntak nær ikke kom seg til finalen. For det var flere av de som jeg likte, og jeg begynte å lure på om svenskene trodde at låter på deres eget språk ikke ville nå opp. Så også med denne med Jakob Karlberg som jeg synes har et helt supert refreng f. eks. Likte den umiddelbart, og det er et godt tegn hos meg.

24. Nanne Grönvall – Carpool Karaoke – Sverige

Og snakker vi umiddelbare låter så er denne her med Nanne Grönvall et kroneksempel. Jeg forelsket meg tvert for dette er så heftig og med så mye humør og glimt i øyet at jeg ble helt solgt. Jeg visste ikke hva carpool karaoke var og jeg visste ikke hvem James Corden var før Nanne kom med denne låten. Men denne framføringen nådde helt til carpool karaokens far og hans talkshow i USA og han måtte selvsagt nevne det i sitt show. Ubetalelig!

23. Victor Crone – Troubled Waters – Sverige

En svensk trippel her altså, og nå på engelsk. Victor Crone må tydeligvis ha en interesse for meteorologiske fenomen, Storm ifjor, Troubled Waters i år. Men jeg synes dette er en fengende og fin låt, og som mange sikkert har skjønt nå så er jeg spesielt svak for fengende låter. Spesielt refrenget her er creme de la creme i mine ører. Og for å være ærlig synes jeg denne er et hakk bedre enn den Crone stilte med for Estland ifjor.

22. Maja Og De Sarte Sjæle – Den Eneste Goth I Vejle – Danmark

Min favoritt i den danske finalen og at den er på dansk er også et stort pluss. En skilsmissesang, om hvordan to søsken taklet at foreldrene gikk fra hverandre. Og en sang der legendariske band som The Smiths, The Cure, New Order, The Jam og Joy Division blir nevnt kan jo ikke bli feil! Jeg vil også bemerke at det er en varme i denne låten som gjorde at jeg ble så inderlig glad i den.

21. Majakad – Synne Valtri & Väliharf – Estland

Synne Valtri ble min store favoritt i fjorårets Eesti Laul med I’ll Do It My Way, som ble en personlig låt for meg som jeg tydde til i stunder der mismotet ble for stort. Derfor ble jeg glad over at hun stilte også i år, og sammen med gutta i Väliharf kom hun med denne fengende og sterke poplåten. I tillegg synes jeg at Synne Valtri har en sterk stemme som bærer låten godt, absolutt en artist jeg har fått sansen for. Jeg likte også meget godt videoen de laget til låten, med naturkrefter i full sving og styrken i låten kommer bedre fram her enn den gjorde fra scena. Men de kom til finalen og gjorde seg ikke bort der.

Det var alt for denne gangen. Om en uke kommer jeg tilbake med låtene fra 20 til 11.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien