Kommer mest sannsynlig ikke til å delta i Eurovision Song Contest 2021

Det er siden Eurocontest.cz som rapporterer at den slovakiske kringkastingen RTVS mest sannsynlig ikke kommer til å delta i Eurovision Song Contest i 2021.

En talsperson for den slovakiske kringkastingen har sagt at det ikke er noen stor sjanse at de kommer tilbake for neste år konkurranse. Head of International Co-operation, Slavomíra Kubíčková sa ikke et klart nei til at de skulle komme tilbake til sangkonkurransen neste år, men hun hintet til at det ikke blir noen deltakelse neste år.

Landet skulle ikke være med i 2020, da de i juni 2019 sa at de ikke ønsket å delta i konkurransen på grunn av for liten oppslutning blant slovakiske seere.

Sist gang Slovakia deltok i Eurovision Song Contest var i 2012, der Max Jason Mai kom på en siste plass i den andre semifinalen med låta «Don’t Close Your Eyes».

Siden debuten i 1994 har Slovakia deltatt i Eurovision Song Contest syv ganger. Deres beste resultat var i 1996, der Marcel Palonder med låta «Kým nás máš». Landet har en historie med å trekke seg og komme tilbake i konkurransen. I 1999 til 2008 deltok de ikke i konkurransen, og siden 2013 har de vært helt borte.

Alle de slovakiske bidragene fra 2009 og 2012 lykkes ikke med å kvalifisere seg til finalene. Låta «I’m Still Alive» som var deres bidrag i 2011 kom nærmest til å kvalifisere seg med en 13. plass i finalen. Dette var også det første bidraget som var bare på engelsk. Bidraget «Horehronie» av Kristina fra 2010 er en av de mest sette videoene på den offisielle Eurovision YouTube kanalen med over 17 millioner visninger.

Ønsker du å se mer av Slovakia i Eurovision Song Contest?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien