Israel velger låt nasjonalt

Israel er et av mange land som velger samme artist i 2021 som i 2020. Men det må velges en ny låt, og landet har valgt å gjøre utvelgelsen nasjonalt.

Det gikk ikke lang tid før den israelske kringkasteren Kan bekreftet at de ville sende Eden Alene til Rotterdam i 2021. Nå kan de avsløre hvordan låten skal velges, melder eurovisionworld.com. Det blir en ny nasjonal uttaking bestående av totalt 16 låter. Israelske låtskrivere vil bli invitert til å sende inn bidrag, og en komité vil velge ut de 16 beste. Så skal en ny komité velge ut fire låter, og folket velge ut de fire siste.

De vil så arrangeres to semifinaler med fire låter i hver. Her er det verdt å merke seg at det ikke er Eden Alene som skal fremføre låtene, men andre artister. To låter fra hver semifinale går videre til finalen, der Eden Alene fremfører alle låtene og det kåres en vinner. Videoklipp av låtene vil være klare i løpet av februar 2021, og det er ikke satt noen endelig dato for gjennomføringen av showene. Ei heller om vinneren skal velges av en jury eller folket, eller en kombinasjon.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien