Har ingen planer om å invitere disse landene til Eurovision Song Contest i 2021.

I en uttalelse til ESCXTRA.com, har EBU sagt at Kasakhstan og Kosovo ikke vil bli invitert til å delta i Eurovision Song Contest i 2021.

Både Kasakhstan og Kosovo har deltatt i andre Eurovision-programmer. Kasakhstan har deltatt i Junior Eurovision Song Contest siden 2018. Der klarte landet å få sitt beste resultat i 2019 med låta «Armanyńnan Qalma», som vant jurystemmene.

Kosovo har deltatt i Eurovision Young Dancers i 2011. Dette var i Oslo, der Tringa Hysa deltok for landet. Hysa klarte ikke å komme til finaleduellene.

EBU: Ingen planer

Siden deadlinen for å offentliggjøre deres land sin deltakelse for Eurovision 2021 nærmer seg gikk ESCXTRA ut for å høre om de har tenkt å invitere Kasakhstan og Kosovo til å debutere i konkurransen neste år.

I et svar fra EBU sa de at det på nåværende tidspunkt ikke er noen planer å invitere Kasakhstan eller Kosovo til å delta i Eurovision Song Contest i 2021.

Må vente på invitasjon om deltakelse

Som medlem av EBU må Kasakhstan’s Khabar Agency vente på en invitasjon for å delta I Eurovision Song Contest på samme måte som Australia’s SBS måtte gjøre. Kasakhstan’s invitasjon til å delta i Junior Eurovision Song Contest vil være begrenset.

For Kosovo oppfyller ikke landet møte kriteriene for å søke om et EBU-medlemskap. EBU har nevnt at de vil diskutere videre med Kosovo’s kringkasting RTK om et mulig samarbeid for fremtiden.

Håper du på å se Kasakhstan og Kosovo i Eurovision Song Contest i fremtiden?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien