EBU: Eurovision Song Contest 2021 vil bli noe av – uansett!

Foto: NPO / AVROTROS / NOS

European Broadcasting Union, også kjent som EBU sier at Eurovision Song Contest 2021 vil skje, og ser for seg to mulige scenarioer som EBU jobber med.

Eurovision ble i 2020 avlyst på grunn av Covid-19. Det vil ikke skje igjen sier Nadja Burkhardt som jobber med Eurovision Song Contest. Dette har hun sagt til RTS, som er en del av Sveits sin kringkasting.

For å slippe å avlyse neste år er planleggingen for neste år konkurranse allerede i gang, og de ser på mulige metoder for å få organisert konkurransen.

For noen måneder siden ble det bestemt at Eurovision Song Contest i 2021 vil bli holdt i Rotterdam i Nederland. For at Rotterdam Ahoy Arena vil være klar for å holde arrangementet, vil forskjellige scenarioer bli sett på for å se at alt går for seg.

En av scenarioene har å gjøre med reglene for reising på grunn av Covid-19.

Nadja Burkhardt sier at de ser på saken jevnlig. Noen land er satt som røde land, og det endrer veldig mye, sier Burkhardt.

Enighet fra 43 land

Akkurat nå ser EBU på to mulige scenarioer. Dette på grunn av at man må se på hvordan statusen av Covid-19 i mai 2021, og om en vaksine har blitt laget.

Om IKKE Covid-19 er der vil Eurovision 2021 bli holdt som vanlig.
Om Covid-19 er der fortsatt vil konkurransen bli holdt med restriksjoner, noe som kan gå utover hvor mange publikummere man kan ha, og regler for reising fra noen av deltakerne og delegasjonene.

Det vi må ta med i planleggingen er ikke bare enigheten fra Nederland, men også fra de andre 43 landene, sier Burkhardt. Det som bekymrer henne mest er om man må bytte fra det ene scenarioet til det andre i det siste minuttet.

Eurovision Song Contest er planlagt til å bli holdt i Rotterdam i 2021. Datoene er satt til 18. mai, 20. mai og 22. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien