Blir Albania å se i Eurovision Song Contest 2021?

Blir Albania og se i Eurovision Song Contest i Rotterdam 2021? Det vet vi ikke enda. Albania sin deltakelse er ikke offentliggjort enda, men landets kringkasting RTSH gjør klar for en ny runde med deres årlige Festivali i Këngës.

Vanligvis er Albania det aller første landet som holder sin nasjonale utvelgelse, og festivalen vil også foregå i år. Det har ikke blitt offentliggjort at vinneren vil bli med i Eurovision, noe som betyr at konkurransen kan holdes uten å sende vinneren videre til Rotterdam neste år.

Den albanske kringkastingen RTSH har offentliggjort reglene for Festival i Këngës, og ingenting har blitt nevnt om deltakelse i neste års sangkonkurranse, og heller ingenting om Arilena Ara som vant festivalen i hjemlandet i fjor. Hun skulle deltatt i årets Eurovision Song Contest med låta «Fall From the Sky».

Arilena har heller ikke offentliggjort om hun skal være med i neste års Eurovision.

Frist for å sende inn låter

RTSH har offentliggjort på sosiale medier reglene for årets Festivali i Këngës. I offentliggjørelsen står det at låter må være sendt inn til Radio Tirana eller email innen 2. oktober.

Albania i Eurovision Song Contest

Albania debuterte i Eurovision Song Contest i 2004. Albania har deltatt i Eurovision Song Contest hvert år siden med en femteplass i 2012 som deres beste resultat. Den som representerte landet dette året var Rona Nishliu med låta «Suus.

Albania har kvalifisert til finalen av sangkonkurransen 9 av 16 ganger.

Albania deltok altså for første gang i Eurovision Song Contest i 2004, og Festivali i Këngës har holdt på siden 1962. Festivalen vil også foregå igjen som før. Så gjenstår det å se om vi får se Arilena Ara eller en vinner av festivalen i Eurovision Song Contest i 2021. Vi venter spent på en offentliggjørelse av deres deltakelse.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien