Her lages Bulgarias neste Eurovision-låt

Forrige helg ble låtskrivercampen «Black Sea Eurovision Songwriting Camp» sparket i gang i Bulgaria.

Det hele finner sted i de bulgarske byene Burgas og Primorsko, som begge ligger langs Svartehavskysten. Her skal årets representant for Bulgaria, Victoria Georgieva, skrive neste års bidrag.

Med seg har hun den svenske låtskriveren Martin Masarov, som også står bak hennes nyeste singel «Alright». Her hjemme er nok Masarov mest kjent for sitt samarbeid med Nicoline Kaasin. De to ga ut «Fuckgirl» sammen i 2017 – en låt som blant annet ble brukt i TV-serien SKAM.

Ikke minst er Borislav Milanov med – mannen som står bak Bulgarias største Eurovision-suksesser de siste årene. Han var med på å produsere både Kristian Kostovs «Beautiful Mess», Poli Genovas «If Love Was A Crime» og Equinox’ «Bones». 

Milanov skrev også årets bidrag for Tyskland og Ben Dolic, «Violent Thing». Og en av artistene som befinner seg på låtskrivercampen i Bulgaria i disse dager, er nettopp Dolic. Han fikk ikke en automatisk billett for Tyskland til neste år, men det sies at han og Milanov likevel skal sende inn et nytt bidrag for å se om de kan komme gjennom nåløyet på ny. Til stede på campen er også Cesár Sampson, som fikk en tredjeplass i 2018 med låten «Nobody but You» for Østerrike.

På campens Twitter-konto meldes det at det er fire lag med låtskrivere som skal jobbe i ti dager med potensielle låter til Eurovision 2021. 

Også årets bulgarske bidrag, «Tears Getting Sober» ble laget i løpet av to låtskrivercamper. Den gang fant det hele sted i Bulgarias hovedstad Sofia og i London. Før årets konkurranse lå Victoria høyt oppe blant både bookmakere og fans. Så gjenstår det å se om de klarer å komme opp med en ny låt som kan høste like stor suksess!

Her får du et gjenhør med årets låt, «Tears Getting Sober».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien