Nå er det klart, UMK-finalen 2021 går av stabelen i februar.

Gode nyheter for alle fans av UMK! Nå er det klart at finalen av Uuden musiikin kilpailu (UMK) 2021 avholdes den 20. februar i Mediapolis tv-studio i Tammerfors.

Konkurransen der det finske folk velger sin representant til Eurovision Song Contest feirer i tillegg tiårsjubileum neste år. UMK’s produsent Anssi Autio sier at de er utrolig glade for at det blir konkurranse til tross for usikre korona-tider. Om det blir med eller uten publikum i studio, en vinner skal kåres uansett, ytrer Autio.

I tillegg har YLE nå åpnet for innsending av bidrag til neste års konkurranse. Fristen for innsending er satt til kvelden den 7. september. Finalistene velges av en profesjonell jury, ledet av Tapio Hakanen, musikksjef for radiokanalen YleX. Hakanen sier at UMK samler det finske folk ved hjelp av musikk, gjennom å by på ett av årets største tv-show, der de hver vår finner frem sin indre musikkekspert for å påvirke hvem som skal representere Finland i ESC.

Årets deltager, Aksel Kankaanranta, bekreftet under sin deltagelse i Eurovision Home Concerts i april at han planlegger å sende inn bidrag til neste års konkurranse. Om Aksel er en av de ti heldige som blir plukket ut for deltagelse i neste års UMK, får vi svar på når YLE presenterer deltagerene i løpet av januar 2021.

Enn så lenge får vi kose oss med årets bidrag, Aksel Kankaanranta med «Looking Back»

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien