Montaigne tviler på Eurovision i 2021

Jessica Alyssa Cerro, bedre kjent under artistnavnet Montaigne var damen som skulle representert Australia i Rotterdam i år. Montaigne vant Australia Decides 2020 og skulle dermed få lov til å representere landet i verdens største musikkonkurranse. Nå sier Jessica, som også er bekreftet som landets representant i 2021 at hun tror det ikke blir en konkurranse neste år, i 2021.

Mer tid med partneren

I et intervju gjort med Sydney Morning Herald beskriver Montaigne hvordan hun følte det når konkurransen ble kansellert grunnet pandemien.

– Jeg lå et par timer, lammet i sengen, og scrollet igjennom mange herlige tweets, sier Montaigne.

Jessica ser også tilbake på følelsene av «oppstemthet, glede og tilfredsstillelse» etter å ha vunnet Australia Decides i Februar.

Hun sier også at hennes mestringsmekanisme den gang var å svinge seg fra sorgfull til takknemlig. Jessica uttalte at hun uansett ikke følte seg helt klar for å delta i Eurovision i år uansett, og nå er glad for å ha fått ha mer tid med partneren sin.

Lite overbevist

Jessica forklarte også at selv om tårene ble tørre når nyheten slapp at hun ikke ville få representere Australia i 2020, at hun heller ikke var helt overbevist om at konkurransen ville fortsette. Dette stammer fra at hun mangler litt troen på at verden er tilbake til det normale i tide for konkurransen.

– Jeg var opprømt, men nå er jeg oppgitt over muligheten for at jeg aldri vil få opptre i Eurovision.

Om Australia i Eurovision Song Contest

Australia har ikke vært med i Eurovisionsirkuset særlig lenge. Landet er det nyeste i konkurransen og debuterte i 2015. Det var ment som en engangsdeltagelse, men den gode plasseringen landet fikk (5. plass med Guy Sebastian), gjorde at landet fikk delta igjen i 2016 og siden det har Australia altså vært med. I 2016 endte landet på en andreplass med Dami Im, som også vant jurystemmene det året. Hvert år har Australia kvalifisert seg til finalen. Australia har en nasjonal utvelgelse med navn «Australia Decides», som de begynte med i 2019. Før det har de valgt internt, og fra Idol. I 2018 endte Australia på en 20. plass i finalen, som så langt er den dårligste plasseringen landet har hatt, med Jessica Mauboy.

Hva tenker du? Tror du Montaigne har rett? Blir det en konkurranse i 2021? Og hvordan tror du den blir? Del med oss i escNorge på FB da vel!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien