Fred Buljo svingte seg på parketten med en wienervals!

Under kveldens premiere på sesong 16 av Skal vi danse var det mange kjente fjes som strålte mens de danset over parketten for første gang. En av dem, et kjent fjes for oss MGP fans, Fred Buljo som danset med proffdanser Lillan Aasebø. Fred som er 1/3 av KEiiNO, for noen kjent som «the epic joik guy» svingte seg i dag over parketten til en flott wienerwals. Og det til egen joik!

Kongen av seerstemmer

Programlederduoen Katrine Moholt og Anders Hoff kommenterte på at Fred, som en del av KEiiNO var kongen av seerstemmer. Dette etter å ha fått suverent flest stemmer av seerne under Eurovision Song Contest i 2019 i Tel Aviv. På spørsmål om hvordan han hadde tenkt å klare å vinne seerne i Skal vi danse sier Fred følgende:

Nei, det er først og fremst å danse med hjerte. Men også har jeg joika på den låten her selv og sunget også.

Så du skal joike og synge, eller du har gjort det til den dansen du skal danse til nå? Spør så Katrine.

– Det skal jeg gjøre, og det føles veldig godt! Føler meg hjemme, svarer Fred.

Det er en god plan avslutter Katrine med, og ønsker Fred lykke til!

Se dansen til Fred Buljo HER.

En wienervals som tok oss rett ut på vidda

Hvordan var det Fred, å debutere her i Skal vi danse? Spør Katrine.

– Nei, det er å holde nervene i sjakk det her. Jeg er vant med å stå på scenen, men ikke i så her organiserte former. Jeg er mer løssluppen på scenen.

Kosa du deg da?

– Ja, jeg prøvde veldig godt, så var det også Lillian som gjorde at jeg koste meg kjempemasse.

Så hjertet til Fred ute på parketten

Dommerne skulle så avgi sine kommentarer, og det startet med at Egor Filipenko synes at Fred så ut som at han var veldig trygg. Han påpekte at det var tydelig at Fred visste hvor han var og hva han skulle. Egor skrøt også veldig av løftene som ble gjort under dansen. Han påpekte at i en wienervals er det viktig med riktige rotasjoner. Der mente han Fred mistet den litt, men mente det var bra til å være første program.

Musikaliteten kom veldig til sin rett her fortsetter Merete Lingjærde. Hun savnet litt intensjonen i bevegelsene til Fred. Hun sa at det er det samme som når han synger. Det blir litt som om man nynner. Hvis du tenker deg at du synger på ordentlig, du må gjøre bevegelsene ordentlig fortalte hun så. Litt å gå på, men veldig bra første gang.

Tore starter med å si at han er veldig imponert over spekteret i stemmen til Fred. Lyst og nydelig tenor, og dyp i jokingen. Det ville Tore at hele salen skulle gjøre, gi en applaus for at Fred sang selv. Det gjorde så hele salen. Dansemessig synes han det var noe mystisk og fint med joik og den samiske kulturen. Han synes Fred presenterte den godt. Han påpeker samtidig at Fred må jobbe mer med benteknikken. Men han så, og gjentok som Merete hadde sagt. Mye musikalitet. Det ba han Fred fortsette med og jobbe på med videre.

Stått foran 200 millioner seere

På spørsmål om hvordan Fred synes det var å stå foran fire kritiske dommere, når han har stått foran over 200 millioner TV-seeere svarer Fred følgende:

Jeg var mer nervøs nå, enn jeg var da! Men det var helt fantastisk! Jeg er glad for dette var første program, og vi skal peise på videre denne sesongen her også!

Også får du ganske fin tilbakemelding da! Sier det er mye musikalitet og sånn, men du må kanskje koble på noen av bevegelsene og få intensjonen din. Hva tenker du om det? Spør Anders Hoff.

– Altså, man må jo bare danse mer med hjerte. Jeg må bare finne dansehjertet mitt, og det skal jeg gjøre i løpet av sesongen.

Lave poeng fra dommerne

Det ble ikke så mange poeng til Fred i denne første runden. Totalt fikk Fred og Lillian Aasebø bare 17 poeng fordelt på tre ganger 4, og en femmer. Den ble gitt av Tore Petterson for hjerte. Tross i at det til slutt endte opp med en sisteplass skuffet ikke Fred.

– Det kjennes helt fantastisk. Det er lørdagskveld, og jeg er så gira! Jeg er så glad for å ha gjort det her, avslutter Fred.

Skjermbilde: Tv2 Sumo

Ingen som røk ut

I kjent Skal vi dansestil så var det ingen som røk ut i første episode. Alle tar med seg både dommer og seerstemmer over i neste episode. Det betyr at Fred fremdeles har en sjanse, og vi håper og krysser fingrene for at du nailer det neste gang! Men du har allerede gjort en formidabel innsats!

Lykke til Fred! Fra oss i escNorge!

Hva synes du? Del det med oss i escNorge på Facebook da vel!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien