Glitter, glam og topp stemning under MGP-kvelden i Stjernekamp

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

escNorge var på plass i Screen Studios i Nydalen under lørdagens MGP-sending i Stjernekamp 2020. Vi kan melde om høy partyfaktor, topp stemning – og ikke minst paljetter så langt våre MGP-øyne kan se.

Våre utsendte, Morten og Anders, kunne nesten ikke vente til sendingen skulle starte!

Artistene har denne uken hatt øving sammen med vår kjære MGP-dronning Hanne Krogh. Hanne har coachet dem, ikke bare sangteknisk men også for å sikre at de har den rette MGP-utstrålingen på scenen. Hun tar jobben på høyeste alvor, og ringte til og med selveste Johnny Logan for å spørre om innspill under Vegards coaching.

Det er tydelig å se at Hanne lever og ånder Melodi Grand Prix – Hadde hun ikke hatt ører ville smilet gått helt rundt i kveld!

Hege Øversveen:
Take Me to Your Heaven – Charlotte Nilsson (1999)

Hege beveget seg i kveld ut av country-bobla og over til svensk danseband, i et kostyme som selv Charlotte ville blitt misunnelig av.
For en start dette ble på MGP-kvelden, og til tross for litt ustødig vokal etter noen dansetrinn, så satte hun publikum i fyr og flamme.

Hege Øversveen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vegard Bjørsmo:
Hold Me Now – Johnny Logan (1987)

Da Hanne skulle coache Vegard tidligere denne uken ringte hun like gjerne opp til Johnny Logan for å få tips fra hovedmannen selv. Det må ha vært et stort øyeblikk for Vegard, som virket litt satt ut.
Selv om Vegard tar oss tilbake til 1987 med sine brune lokker og den hvite dressen, så levde han ikke helt opp til Eurovision-kongens vokal, dessverre.

Vegard Bjørsmo
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Ingeborg Walther:
Only Teardrops – Emmelie de Forest (2013):

Ingeborg står øverst på manges ønskeliste foran MGP 2021, og i kveld har hun (over)bevist at hun hører hjemme på en sånn arena. Hun fremfører den danske vinnerlåten fra 2013 som om hun aldri har gjort noe annet! Dette var en solid fremføring!

Ingeborg Walther
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Odd Einar:
Pray for Me – Kristin Husøy (2020)

Odd Einar leverte solid og røft, med en edgy koreografi og spennende twist i teksten. «He’s out of this world, says that I’m his kind of guy».

Odd Einar
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Myra:
Satellite – Lena (2010)

Myra erkjenner selv at hun ikke har så mye erfaring med å synge, og det kommer dessverre frem under kveldens fremføring. At hun la til et eget parti med rap løftet heller ikke helhetsinntrykket, men hun gir alt, og salen koser seg – det skal hun ha!

Myra
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Anita Hegerland:
Waterloo – ABBA (1974)

Anita og Hanne mimret om da de møttes for første gang i MGP 1971, den gangen sang de begge egne låter, men i kveld tar Anita fatt på en av tidenes mest populære Eurovision-låter, nemlig Waterloo.
Med koreograferte dansetrinn ble det kanskje i overkant mye å tenke på for vår kjære MGP-veteran, for her forsvant både dansetrinn og pust. Hun skal ha for topp energi og innsats!

Anita Hegerland
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Emil Solli-Tangen:
Amar pelos dois – Salvador Sobral (2017)

All heder og ære til Emil for å ha tatt fatt på dette portugisike eventyret! Han synger klokkerent og er ikke langt fra Salvadors orginalversjon. Der Salvador stod og levde seg skikkelig inn i låten kan det dog se ut til at Emil har nok med å huske ordene han skal synge. Litt stiv i kroppen, men dette var en vakker fremføring.

Emil Solli-Tangen
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Sandra Lyng:
Icebreaker – Agnete (2016)

Sandra tar fatt på denne oppgaven med stor selvsikkerhet! Det oser virkelig MGP av kveldens antrekk og det er ikke utenkelig at Agnete nå angrer på at hun ikke gikk for denne stilen under Eurovision i Stockholm.

Sandra Lyng
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Alex Rosén:
Mil etter mil – Jahn Teigen (1978)

Her var det veldig viktig å klovne til for mye, og det skal Alex ha! Denne hyllesten av Jahn rørte flere i salen. Plusspoeng for å ha gjennomført hele låten på en alvorlig og sart måte, tror tårevåte øyekroker kan hjelpe Alex videre til neste ukes sending.

Alex Rosén
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Knut Marius Djupvik:
Love Shine a Light – Katrina and the Waves (1997)

Wow, wow og atter wow! For en fantastisk stemme denne mannen har! Han blåste de fleste av kveldens artister av banen, og etter i kveld kan vi bare undre oss over om Stig Karlsen sendte ham en invitasjon til å delta i MGP 2021.
Katarina ville vært stolt av å se denne flotte versjonen av vinnerlåten fra 1997!

Knut Marius Djupvik
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Kveldens resultat:
Etter et kort tilbakeblikk på alle kveldens fremføringer og en rask avstemming så var resultatet klart. Anita, Alex og Hege var de tre med færrest stemmer, og den første til å ryke ut av årets Stjernekamp ble MGP-veteranen Anita Hegerland.

Anita deltok i MGP 1971 med Gi Meg en Zebra, hun kom tilbake i 1983 med Nå Er Jeg Alene, og til slutt dukket hun opp sammen med KeSera i 2009 med låta Party.

Etter kameraene ble skrudd av fikk vi anledning til å snakke med et par av artistene:

Denne kvelden ble en fin-fin kickstart på den nye MGP-sesongen, og vi kan jo bare håpe at flere av artistene har fått lyst til å delta i ekte Melodi Grand Prix etter dette!

Del:
Relaterte artikler