MGP-2021 blir storslagen, men annerledes.

Magnus Bokn og hans manager er blant aristene som mener at de stort sett har kommet veldig godt ut av MGP. Foto: Endre Fagervold / escNorge

Det blir MGP også i 2021. Nesten uansett. NRK sier det blir historiens viktigste MGP-finale. Fem delfinaler skal avvikles i Januar og Februar. Deretter blir det en storslagen finale. Men det blir ikke helt slik vi er vant til.

Dato

Det har ikke blitt offentliggjort noen dato for MGP 2021. Men vi har fått vite at delfinaler og finaler skal sendes i løpet av Januar og Februar. Første mulige lørdag da er 2.januar. Det blir for tett på jule og nyttårsfeiringen. Den 9.januar sender NRK «Idrettsgallaen».

Det vil sannsynligvis bety at første delfinale sendes lørdag 16.januar, og med den store finalen seks uker senere. Finaledatoen blir da i så fall lørdag 20.februar.

Noen endringer

NRKs MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at finalen i store trekk følger formatet fra 2020, men med en del endringer. I fjor var det fire låter i hver delfinale, pluss fem forhåndskvalifiserte. Det ga oss 25 konkurrerende låter. Delfinalen ble sendt fra samme studio i nærheten av Oslo. Sannsynligvis vil det bli slik også i 2020. Av disse går rundt ti låter til finalen.

escNorge har også hørt at det høyst sannsynlig blir en wildcard-ordning i konkurransen. Noe som betyr at en låt likevel kan få en sjanse til å konkurrere i finalen, selv om den i første omgang røk ut i semien.

Uti fra hva vi i escNorge har hørt, og tilbakemeldinger på fjorårets MGP, så blir det neppe samme fokus på landsdeler i delfinalene som i 2020. Dengang konkurrerte artister og låter fra Østlandet, Nord Norge, Sør Norge, Vest Norge og Midt Norge i hver sin delfinale.

Publikum

På grunn av Corona-situasjonen kan ikke NRK trykke «copy and paste» fra 2020. Da ble det satt ny publikumsrekord med 8 300 publikummere i Trondheim Spektrum. På delfinalene var det solgt omkring 500 billetter.

Det er ingenting som tyder på at det blir mulig med flere tusen publikummere så tidlig som Februar. Men, helseminister Bent Høie har sagt at det kan bli mulig med 600 publikummere på arrangementer innen kort tid, dersom smittetallene ikke øker mye.

Historisk og heftig

Det er lite som er bekreftet rundt neste års MGP. Det er derfor vi tar alle disse forbeholdene. Mye er også ennå usikkert for NRK med tanke på smittevernreglene.

Men MGP-sjef Stig Karlsen sier til escNorge at de ikke tenker nedskalert selv om det er Corona-tider:

– MGP 2021 blir kanskje det viktigste MGP i historien, da det mer enn noen gang blir viktig å samle det norske folk rundt en stor felles opplevelse. Vi gjør ingen ting halvveis tross pandemien. Derfor er det mye nytenkning rundt neste års MGP. Det kommer til å bli noe annerledes, men fortsatt stort og heftig!

Det er ingen sikre kilder som har røpet noe om neste års låtskrivere eller artister. Men escNorge har grunn til å tro at musikalstjerne, popartist og filmskuespiller Kevin Haugan er aktuell. På låtskriver-siden skal en av Norges største hitmakere ha levert låt.

Det er bare å glede seg.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien