Smittetiltak skal ikke stoppe Eurovision sier EBU i dag

På en pressekonferanse i dag la EBU fram fire ulike scenarier for hvordan de skal kunne arrangere Eurovision. De fire scenariene handler om hvordan Eurovision-finalen tilrettelegges ut ifra ulike typer smittevern-tiltak. Ett av alternativene er fortsatt en fullsatt arena. Her kan du lese om de fire måtene det kan bli aktuelt å avvikle Eurovision på.

  • Scenarie A

Dette forutsetter at det ikke er noen særlige smittevernrestriksjoner lenger. Dermed vil EBU går for «full pakke». Det blir fullsatt sal ved alle showene. Altså både generalprøvene, semiene og selve finalen. Det vil også bli Euro-club og andre sosiale arrangementer rundt i Rotterdam slik vi er vant med fra før.

  • Scenarie B

Dette scenariet kommer EBU til gå for, dersom reglene med 1,5 meters avstand fortsatt gjelder. Da vil det bli vanlige show fra salen, med artister slik vi er vant til. Men med færre publikummere i salen, for å opprettholde regelen om én meters avstand mellom. Arrangementene i Rotterdam går som planlagt, men med de reglene for avstand som gjelder.

  • Scenarie C

Skulle det være strenge reiserestriksjoner i enkelte land så vil det fortsatt bli ni hovedshow i arenaen, med det antall publikum som er mulig, med de reglene for avstand som gjelder. Men de landene som ikke har mulighet for å komme seg til Rotterdam på grunn av reiserestriksjoner får opptre fra sitt hjemland, på direkten, som da sendes via storskjerm i arenaen og selvsagt ut til alle seerne. Det vil fortsatt kunne være arrangmenter i Rotterdam for de som klarer å komme seg dit uten å bryte smittevernreglene.

  • Scenarie D

Dette er scenariet for det verst tenkelige alternativet. Fullstendig lockdown. Da vil det fortsatt bli Eurovision med tre delfinaler og en stor finale, men da muligens uten publikum i det hele tatt. Det vil neppe heller bli noen sosiale aktiviteter i byen. Alle sangene vil da blir framført fra hvert sitt hjemland. Mens programlederne står på scenen i Rotterdam. Åpningsnummer og pausenummer og avstemning vil også avvikles fra arenaen i Rotterdam.

Hvilket alternativ som vil bli valgt, og når vet vi foreløpig ikke. Men EBU lover flere pressekonferanser og mer informasjon i månedene som kommer.

I alle fall kan vi slå fast at Eurovision blir det uansett.

Scenarie D vil for øvrig bli bruk i finalen av Junior Eurovision Song Contest 2020 som avholdes i Warzawa i Polen 29.november.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien