Hvordan blir neste års Melodifestivalen?

Vi i Norge har et kjent, kjært og nært forhold til våres naboer sin nasjonale utvelgelse til Eurovision Song Contest. Utvelgelsen som er kjent for sin turné rundt om i landet der de er innom seks ulike byer er en stor suksess, og veldig godt likt av det svenske folk. Nå har vi fått vite litt om hvordan neste års Melodifestivalen vil bli.

I August ble det kjent at SVT hadde utviklet forskjellige planer for hvordan de ville avvikle Melodifestivalen, hvis det ikke ble muligheter for store show i arenaer. Nå har den svenske avisen Aftonbladet oppdatert oss, dette er planen for Melodifestivalen 2021!

Det blir ikke noen turné

Det blir dessverre ikke noen turné for Melodifestivalen i år. De seks sendingene blir i år alle sendt fra Sverige sin hovedstad Stockholm, melder en kilde til svenske Aftonbladet.

«- Det blir ingen turné. Det er ikke mulig. Kommunene kan ikke risikere å gå inn med millionbeløp i noe som kanskje ikke blir noe av, og SVT vil heller ikke risikere omdømmet sitt ved å begynne å selge billetter til et stort arena-arrangement midt i den pågående pandemien. Alle programmene sendes fra Stockholm, sier en bransjekilde til Aftonbladet.»

Så i år blir dessverre den velkjente, og populære turneen dessverre avlyst. Så dermed blir det ikke noen rundtur til svenske byer, verken små eller store.

Hva med live publikum?

Det blir nok ikke i år noe stort finaleshow i Friends Arena som det alltid pleier, men foreløpig er det ikke sagt noe om hvor Melodifestivalen 2021 skal sendes fra. Likevel skal rykter ha det til at det kanskje blir fra enten Annekset i Globe Arena, eller i det store studioet til NEP Studios. I studioene til NEP har programmer som svenske Idol og deres versjon av «Hvem kan slå Aamodt og Kjus» blitt holdt, på svensk «Hvem kan slå Anja og Foppa».

På Idol bruker de en stor LED vegg som de kaller for den «svenske veggen», som lar seerne være en del av showet.

Som vanlig blir det nok millioner av seere fra både inn og utland som vil se Melodifestivalen fra hjemme, så er det fortsatt uklart om det vil bli publikum i studio, hvor enn det blir.

Sverige har per nå strenge koronarestriksjoner som sier at mer enn femti mennesker på slike events er forbudt. I dag sa riktignok de svenske myndigheter at de vurderer å øke dette tallet til femhundre, dersom en kan holde rikelig med avstand. Dette får vi vite mer om i løpet av Oktober, og det blir spennende å se hva slags følger dette vil få for Melodifestivalen som kommer på nyåret.

Og hvem skal så lede Melodifestivalen 2021?

David Sundin, Linnea Henriksson og Lina Hedlund ledet Melodifestivalen 2020. Ryktene skal ha det til at det blir David Sundin igjen. Kanskje hele trioen?

Akkurat det er foreløpig litt uklart, men ryktene skal ha det til at det er David Sundin som skal lede det hele. David Sundin er en populær komiker i Sverige, og det ser altså ut til at det er han som blir å være vertskap for Melodifestivalen igjen. I 2020 var han programleder sammen med Lina Hedlund og Linnea Henriksson.

«Han gjorde det bra i år, og han er satt veldig pris på i SVT. Han er en favoritt. Det var bestemt allerede før sommeren at han ville bli spurt om å lede det hele igjen.» sier kilden til Aftonbladet.

SVT har ikke ønsket å gi noen kommentar til det hele, hverken når det gjelder lokalet eller hvem som skal lede programmet. Anette Hellenius i SVT fortalte Aftonbladet etter å ha blitt spurt «Vi har ikke noe å kommentere akkurat nå. Vi vil komme tilbake så fort vi har noe å si.»

Så hvordan tror du neste års Melodifestivalen vil bli? Del det med oss i escNorge på Facebook da vel!

Siste vinner av Melodifestivalen var The Mamas som skulle ha representert landet i Rotterdam, Nederland i Mai. Få et gjenhør under!

Del:
Relaterte artikler