Melodifestivalen går uten publikum

Melodifestivalen 2021 kommer ikke til å ha publikum til stede i salen, og showet skal heller ikke reise rundt i Sverige.

SVT2 kan i kveld avsløre at neste års melodifestival ikke vil ha publikum i salen. Tidligere har SVT reist rundt i landet og arrangert semifinaler, andresjanse og finale ulike steder. I 2021 vil alle showene bli sendt fra Stockholm.

Melodifestivalen 2021 starter 6. februar, og avsluttes med finale 13. mars. Bortsett fra at alle showene sendes fra Stockholm vil formatet for konkurransen forbli det samme som tidligere år. Til SVT sier prosjektleder Anette Helenius følgende:

– Det är klart att det är tråkigt. Det ska vara hela Sveriges fest. Det är för riskfyllt att göra en turné. Syftet med att åka runt i Sverige är att vi ska kunna möta publiken. Det kommer vi inte ha möjlighet att göra utifrån vad vi vet i dag.

SVT leter fortsatt etter en arena. Det er klart at det ikke vil være en svær arena, men heller ikke et lite TV-studio.

– Vi kommer vilja göra storslagna nummer och tror att en vanlig tv-studio är lite för liten. Samtidigt vill vi inte vara i en stor arena med tomma läktare. En stor lokal som är rymlig nog är vad vi letar efter, sier Helenius til SVT.

Helenius kan også avkrefte ryktene om at David Sundin er tilbake som programleder for Melodifestivalen 2021.

Dette er datoene:
6. februar: Første semifinale
13. februar: Andre semifinale
20. februar: Tredje semifinale
27. februar: Fjerde semifinale
6. mars: Andresjansen
13. mars: Finalen

Del:
Relaterte artikler