Artistbråk i Montenegro – oppdatert

Det er enda ikke annonsert hvorvidt Montenegro som ikke skulle ha deltatt i 2020 vil stille opp i 2021.

En av personene i den komiteen hos montenegrinsk TV som bestemmer om det skal skje eller ei, Bojana Jokic, skal ifølge nettstedet ESCEXTRA.com ha uttalt følgende på sin egen Facebook-profil nylig: «La meg gjøre dere glad før media gjør det, vi skjemmer oss ikke ut i Eurovision 2021 heller».

Dette skal ha fått foreningen for popartister i Montenegro til å reagere.

De har kommet med følgende uttalelse:

«Montenegrinske musikere har gjort ære på deres hjemland ved å vinne priser i flerfoldige festivaler, både artister og komponister har utført arbeid som har blitt anerkjent både i våre region og utover denne. Når vi snakker om Eurovision har vi aldri kjemt oss ut. Vi er er lite land som har kvalifisert seg til finalen to ganger de siste ti årene og vi har aldri endt på sisteplass»

Blant de tidligere deltagere som blir spesielt nevnt trekker de frem bidragene fra 1983 av Daniel Popovic og 1984 av Vlado & Isolda, begge disse var bidrag fra den montenegrinske delen av tidligere Jugoslavia.

Gruppen No Name som deltok i 2005 da som en del av Serbia & Montenegro fikk en 7.plass i finalen.

Også de to bidragene fra 2014 og 2015 som kvalifiserte seg til finalen ble trukket frem.

Det gjenstår dermed å se om en montenegrinsk artist får muligheten til å skinne eller skjemme seg ut på scenen i Rotterdam neste år.

I dag 12.oktober melder nettstedet esctoday.com at montenegrinsk TV har bekreftet at de ikke vil delta i 2021.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien