Stig Karlsen: Det blir flere finalister i MGP-finalen 2021!

I en hyggelig Q&A-seanse med MGP-sjef Stig Karlsen i går kveld, kunne han avsløre flere store nyheter rundt MGP 2021.

I løpet av samtalen kom Stig Karlsen med mange nyheter for 2021-sesongen. Blant annet kunne han fortelle oss at det blir tolv finalister i MGP-finalen den 20. februar, og halvparten av dem vil være forhåndskvalifiserte.

Flere av våre lesere hadde sendt inn spørsmål til MGP-sjefen i forkant av seansen, og han tok seg gladelig tid til å svare dere alle, i tillegg avslørte andre spennende ting rundt MGP og delte et par hyggelige historier fra opplevelser i kulissene.

Se hele Q&A-seansen med MGP-sjefen her:

Delfinaler og wildcard
Delfinalene vil ikke ha distriktsfokus, men duellene videreføres, og i likhet med i fjor er det publikum bestemmer 100% både der og i finalen. Men, nytt for året er at de innfører et wildcard. Blant de femten artistene som ikke tar seg videre til finalen vil det, sannsynligvis, bli et eget program på søndagen etter siste semifinale, der én av artistene stemmes frem og får den tolvte og siste billett til den store finalen. Totalt får vi altså 26 låter i neste års MGP!

Siden det er seks forhåndskvalifiserte finalister vil to av de være med og vise frem låta si i den første delfinalen den 16. januar, de resterende delfinalene vil bli som i fjor med en finalist og fire delfinalister.

Artistlansering 2021
Den 11. januar vil vi få presentert de fire artistene som konkurrerer i den første delfinalen, og vi får se de seks forhåndskvalifiserte finalistene. Resterende artister og låter vil presenteres hver mandag i ukene etter, akkurat som i fjor. Selv om det er vanskelig å forutse smittesituasjonen i januar mener MGP-sjefen at vi må være realistiske med tanke på hvor mange som får lov til å samles.

Vi syns det er så flott og deilig å ha med fansen på ting, vi vil jo det, og det kommer kanskje til å bli annerledes i januar og februar, men det vi må prøve på og som vi snakker mye om, er sånn som vi sitter nå – digitalt treff. At artister, programledere og andre deler mer av seg selv digitalt, og at vi legger til rette for det. Og det kan også være veldig hyggelig, smiler Karlsen.

Fire av de fem forhåndskvalifiserte artistene på artistlanseringen til MGP 2020.
Foto: Alexander Gjørøy / escNorge.no

Lover genrebredde
For de som er opptatt av genrebredde kommer MGP-sjefen med gode nyheter.

Vi er veldig opptatt av mangfold, sier han. Det kommer til å være stor genrebredde, det kommer til å være mye forskjellig. Det er noen deilige overraskelser og folk må låne ørene sine til noen nye ting de vanligvis kanskje ikke hører på.

Også de som har savnet rock i MGP har grunn til å glede seg litt ekstra!
Det blir klasserock. Det blir råeste av heavy metal du kan tenke deg. De som har savna heftig rock, heftige gitarer, tunge trommer og stor stemme med mye karft – de kommer til å få det, lover Karlsen.

MGP-sjefen mener at de i år har fått med fire låter som potensielt kan være med å kjempe helt i toppen i Eurovision Song Contest i mai. Han lover en miks av kjente og kjære artister, store navn, men også de nye og spennende artister, for eksempel slik KEiiNO var da de deltok og vant MGP i 2019.

Vi var veldig stolte av MGP 2020, både låter og artister, men jeg tror jeg skal våge meg på å si at totalt sett at 2021 er enda bedre, forteller Karlsen.

Digital avstemming
NRK har selvsagt snakket mye om stemming i år. MGP-sjefen sier at vi er i et digitalt univers. Det er mer effektivt og nettavstemming skaper større interaktivitet, men de har en annen back-up denne gangen. Det ligger en solid plan der, mange dyktige IT-folk både i NRK og eksternt har sett på det for å sikre at stemmesystemet er solid. Og han lover at alle detaljer vil bli publisert på et senere tidspunkt.

Smittevernstiltak og artister som kanskje må i karantene var selvsagt også et tema for samtalen. NRK jobber for tiden med disse tiltakene, for eksempel kan det hende at artister må bytte delfinaler om noen skulle bli nødt til å gå i karantene. Men løsninger for dette kommer NRK tilbake til senere.

Vi klarte ikke å lure MGP-sjefen til å avsløre hvem som blir programlederne for neste års MGP. Kan det være at vi får et gjensyn med denne trioen fra 2020?
Foto: escNorge

Det planlegges et MGP med alt fra et par hundre publikummere, helt ned til tom sal. Det blir et annerledes MGP men Karlsen lover oss at de går all in.

Det blir stort og heftig, nært og varmt, og det kommer til å bli veldig mye heftig og fin musikk, forteller han. Vi ser på dette som det viktigste MGP noen gang. Grunnen til det er fordi vi er i en tid hvor det er veldig få begivenheter som samler mange mennesker, dette er en av de få. Mye er avlyst, men vi avlyser ikke MGP og vi ser på det som super viktig!

Vi takker Stig Karlsen for en veldig hyggelig prat og masse spennende nyheter. Nå er det altså bare å krysse av i kalenderen for den 11. januar – for da starter sirkuset! Vi gleder oss!

Selv om MGP 2021 kanskje blir en mer digital affære, lover vi i escNorge å bringe våre lesere og følgere så tett på, som det lar seg gjøre den kommende sesongen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien