Eurovision 2021-artistene skal spille inn fremføringen sin på forhånd

Foto: NPO/AVROTROS/NOS

For noen måneder siden gjorde EBU det klart at Eurovision Song Contest 2021 skal ta plass, uansett hvilke omstendigheter som herjer i Europa.

For å få dette til å skje, lagde EBU i samarbeid med neste års kringkaster fire ulike scenarioer, som er basert på hvilke omstendigheter som herjer i Europa med tanke på den pågående koronapandemien.

Et av disse scenarioene er at hver deltagende artist skal spille inn sin fremføring på video, og sende inn til EBU. I tilfelle artisten ikke kan reise til Rotterdam, skal videoen vises istedenfor livefremføring i arenaen.

Dette klippet må tilfredstille strenge betingelser, for å sikre at alle land deltar på like vilkår.

Det vil være en EBU-representant tilstede under innspilling av klippet, og man har tre opptak man kan bruke til å spille inn. Det er ikke lov å redigere vokal og man kan heller ikke endre klippet etter at det er spilt inn. Man kan bruke forskjellige bakgrunner, men ingen sjenerende selvsagt. Dronefilming er ikke lov, publikum kan ikke være tilstede og klippet skal ikke publiseres før i mai.

Man kan ikke sende inn fremføringer fra den nasjonale finalen i landet, men man kan bruke samme sett til å spille inn klippet.

Liveinnspillingen skal leveres innen mars.

Alle håper selvsagt på et mest normalt Eurovision, men hvis omstendighetene ikke tillater det, så er dette den beste måten å avvikle Eurovision på.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien