Blogg: Hva med… Ane.Fin?

Innlegget er også publisert på bloggen: Eurovisionharlekin.

Her er et nytt superhett navn til neste års MGP. 

Maskorama og MGP har i alle fall det til felles at det på forhånd er nysgjerrighet og interesse rundt hvem som er med. I denne serien blogginnlegg under tittelen «Hva med………?» sjekker jeg ut de siste ryktene, hintene og andre ting som leder mot en mulig MGP-deltaker. Tidligere har jeg skrevet om heavy-rock musikeren Jørn Lande. Les den artikkelen her: JØRN LANDE TIL MGP?

Artistene, låtskriverne og alt rundt MGP vil selvsagt NRK lansere helt selv. Derfor legger de selvsagt lokk på informasjon. Det er mange involverte i en slik prosess, og når mange vet er det umulig å holde en hemmelighet hermetisk lukket i flere måneder. Men NRK er gode på det. Det er de også i år, slik de var i fjor.

Det betyr likevel ikke at det ikke går rykter. Rykter som er mer eller mindre sannsynlige.

I det siste har jeg snappet opp et rykte om ei 29 år gammel jente fra Horten. Ane Finstad heter hun, og går under artistnavnet Ane.Fin. 

Hun har for få uker siden sluppet en ny singel. Låta «Hurts». Låta har hun skrevet sammen med Halvor Folstad fra Skinny Days. Du kan se videoen til låta her: 

Dersom det er noe i ryktene om at Ane skal være klar for MGP i 2021 så er det ikke første gang på en MGP-scene. I 2006 deltok hun i MGPjr med låta «Trodde det var deg».

Ane Finstad sier til nettbutikken Junkyard at hun har holdt på med musikk siden hun som 4-åring sang i bryllupet til tanta si. Hun har koret for flere rap-artister, og sier musikken hennes ligger i landskapet rundt R/B og pop. Det er første de siste årene hun har valgt å bruke mer tid på musikken sin, og gitt ut låter. I 2018 var hun oppvarmer på Parkteateret, uten å ha gitt ut en eneste låt. Så at hun er tøff nok til å kunne stille i MGP skulle det ikke være noe tvil om. 

Ane.Fins mest strømmede låt heter «Fast i deg», og var hennes debut i 2018.

Ane.Fin vil være et friskt og nytt navn for de fleste om hun deltar i MGP. Det vil vel være som en debut å regne, selv om hun altså var med i MGPjr for 14 år siden. 

Jeg ønsker Ane Finstad lykke til med musikken uansett om det blir i MGP eller ikke. Selv om jeg tror ganske sikkert vi møtes i forbindelse med neste års store happening: Melodi Grand Prix. 

Fakta:

Navn: Ane Finstad

Alder: 29

Fra: Horten

Utgivelser: «Fast i deg» 2018, «Ego» 2019, «Hurts» 2020, 

Facebook: https://www.facebook.com/ane.kjaerlig

Instagram: https://www.instagram.com/ane.fin/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4Jlq2xH8qZVpuCL4SQmFkm?si=tugteyfaREijytd7_-TyXQ

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSd39pMohel-Posww_jsgWw

PROSENTVIS SANNSYNLIGHET FOR MGP-DELTAKELSE: 65%

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien