Freaky trip to Rotterdam!

Det er ganske stille i Esc-verden for tiden, men så snart det nye året kommer våkner vi til liv igjen. I mellomtiden er det noen artister som ikke ligger på latsida og en av dem er Senhit fra San Marino.

Den siste tiden har hun lansert emneknaggen sin Freaky trip to Rotterdam, som er en rekke cover versjoner av tidligere Eurovision-vinnere, alt fra Cliff Richards Congratulations, Teach in sin «Ding a Dong» fra 1975, Tyrkias «Everyway that I can» fra 2003, Portugals vinner fra 2017 «Amar Pelos Dois», der hun fikk meg seg den portugisiske operasangeren Jordi Galan, og siste i rekken er Hviterusslands låt fra 2014 «Cheesecake».

Senhit sier selv om den musikalske reisen: «Da jeg var barn, betød musikk alt for meg. Jeg vokste opp med å lytte til millioner av sanger og drømte om å bli en av de sangerne jeg hørte på. Hver sang hadde en visjon og en ny verden og utforske.  Og i tankene mine lot jeg alltid fantasien vandre. Nå er jeg voksen og jeg hadde aldri trodd at musikk ville bli livet mitt. Jeg følte at jeg hadde et ansvar for å hedre noen av disse sangene og gjøre en hyllest til noen av disse fantastiske artistene som gjorde historien til en av de største musikalske begivenhetene på jorden: The Eurovision Song Contest. 

This is the Freaky Trip To Rotterdam. “

I alt har hun hittil covret seks tidligere Eurovision-låter.  Hver video er et eget univers preget av Senhit’s fantastiske kreativitet. Det er farger, det er lys, det er fabelaktige kostymer og herlige arrangmenter på låtene.  Med seg på laget har hun fått den Italienske regissøren og koreografen Luca Tommassi, som har en lang Hollywoodkarriere bak seg. Han har jobbet med bl.a Madonna, Geri Halliwell og Michael Jackson, for å nevne noen. Hver video har også sitt eget under-budskap som sier noe om Senhit’s egne tanker bak låtene.

Om Congratulations sier hun: Sånn ville det sett ut om Frederico Fellini og David Bowie hadde kommet på bursdagsfesten min

Noe av det som opptar Senhit er likeverd, ytringsfrihet og det å være seg selv. I videoen hun gjorde av Rise like a Phoenix skriver hun: med dette prosjektet vil jeg snakke om verdien av ytringsfrihet og å reflektere over menneskers forskjell uten å dømme.

I den vakre Amar Pelos Dois, som ble Portugals første seier i 2017, har hun laget den som en julegave, og sier: Dette året har vært annerledes for alle, på godt og vondt. Så det fortjener en unik jul, der barna er de som bringer gaver til den hjemløse Julenissen og hvor alle kan føle at de er en del av en stor familie.

Dette var en liten bit av Senhits #freakytriptorotterdam – jeg gleder meg til fortsettelsen!

Hva syns du om Senhits cover låter?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien