Mange kjente fjes i Maskorama, Europa rundt

Maskorama, et konsept fra Sør-Korea, der kjente ansikter gjemmer seg bak fabelaktige kostymer og storslagne masker, er blitt et program hele verden har omfavnet. Nå også Norge. Og i disse versjonene av Maskorama, eller The Masked Singer/King of Mask Singer som det egentlig heter har det vist seg å være mange kjente ansikter for oss ivrige fans av verdens største musikkonkurranse.

The Masked Singer Australia

Trollmannen

De første Eurovision-artistene ble avduket i den australske versjonen av Maskorama i år, under sesong to. Den første var Isaiah Firebrace, kjent som Isaiah. Han deltok i 2017 for Australia med låta «Don’t Come Easy», og endte på en respektabel niendeplass i den store finalen. I «The Masked Singer Australia» var han en trollmann. Han måtte dessverre ta av seg masken og takke for seg i episode seks.

Trollmannen Isaiah sin siste opptreden i «The Masked Singer Australia».

Dronningen

Et annet kjent Eurovision-fjes som også var med dette året, var dronningen. Eller det var rettere sagt kostymet. For bak kostymet fant vi nemlig Kate Miller-Heidke. Damen som i 2019 svevde på en påle og sang «Zero Gravity» i Tel Aviv. Også hun kom til finalen, og endte på niendeplass. I «The Masked Singer Australia» kom hun så nærme en kan komme toppen, uten å faktisk være på toppen. På en andreplass havnet hun, og avsluttet med den vel så kjente låta «I Will Survive» av Gloria Gaynor.

Dronningen Kate sin siste opptreden i «The Masked Singer Australia».

Les også: Sandra Kim vant The Masked Singer i Belgia

The Masked Singer Austria

I den Østerrikske versjonen fant vi ingen deltagere bak en maske, men som paneldeltaker fant vi Nathan Trent. Han er kjent for oss som landets utsendte i 2017, med låten «Running On Air». Låten endte på en 16. plass i finalen det året. Også som gjestepaneldeltager i et program fant vi Cesár Sampson, som endte på en tredjeplass i Eurovision året etter.

Maskis Laulja Estonia

Fugl: Føniks

I den andre sesongen av Maskis Laulja i Estland som nettopp er ferdig finner vi et kjent Eurovisionansikt. Elina Nechayeva som representerte landet i 2018 med den kraftige operalåta «La Forza» endte opp på en andreplass i konkurransen utkledd som en føniks.

Føniksen! Nok et fabelaktig kostyme..

Forutenom føniksen, var vinneren det året Mikk Saar. Han var ukledd som en arktisk ulv. Han er kanskje ikke et så kjent ansikt for oss, men vil kanskje bli det i år. Han skal nemlig delta i årets Eesti Laul, og kanskje få representere landet i Eurovision. Han er også gift med Tanja Mihhailova-Saar som var med å representerte Estland i Eurovision i 2014.

Romvesen og Gaupe

Peeter Oja, medlem av Kreisiraadio i Eurovision 2008, ble elimintert som nummer to fra konkurransen forkledd som et romvesen. Elina Born kjent fra Eurovision 2015 som landets representant, endte på 6. plass.

Første sesong av Maskis Laulja hadde også med seg flere fra Eurovisionuniverset, som en kan lese mer om her.

The Masked Singer Bulgaria

Rosen

I Bulgaria sin første sesong i 2019 fant vi Zhana Bergendorff forkledd som en rose. Om navnet kanskje ikke virker så kjent, så er det kanskje ikke så rart. Men om vi sier Equinox, så kanskje det ringer en bjelle. Zhana var nemlig en del av gruppen som representerte landet med låten «Bones» i 2018, og endte på 14. plass.

Hva synes du om Zhana sin versjon av den ikoniske låten?

Øynene

Poli Genova, sist kjent for å ha gitt oss låten «If Love Was A Crime» i 2016, og som endte på fjerdeplass dette året, gjemte seg bak en stor grønn busk, med store grønne øyne under sesong to i år. Hun måtte dessverre forlate programmet allerede i første episode. Dessverre uten video tilgjengelig.

Da får en heller ta et gjensyn med denne fengende låten her.

Mask Singer France

Muffinsen

Forkledd som en fargerik muffins fant vi Natasha St-Pier, damen som representerte Frankrike i Eurovision tilbake i 2001 med låten «Je nai que mon âme». Det året endte Frankrike på fjerdeplass. I Mask Singer derimot, ble det femteplass. I panelet satt Anggun som representerte landet i 2012.

https://youtu.be/9LBIL9CHytQ?t=2418
Klikker du deg inn på denne videoen, får du se muffinsen!

The Masked Singer Germany

Også i Tyskland har det vært Eurovision-stjerner med. I de to sesongene som allerede har vært, har en rekke kjente fjes fra nasjonale finaler, og Eurovision, skjult seg bak fabelaktige masker som det tyske folk skulle få gjette på. Men vi trekker her frem den mest kjente.

Astronauten

Forkledd som en astronaut i den første sesongen fant vi Max Mutzke som i 2004 deltok for landet med en engelsk-tyrkisk låt kalt «Can’t Wait Until Tonight», som endte på en åttendeplass det året. I den tyske versjonen av Maskorama vant han den første sesongen.

Denne kjente sangen fra Michael Jackson var finalelåten som astronauten vant med.

Conchita Wurst som tok seieren i Danmark i 2014 med låten «Rise Like a Phoenix» gjestet panelet i en episode.

A Máscara Portugal

Kråka

Rita Guerra som representerte landet i Eurovision i 2003 med låten «Deixa-me sonhar (só mais uma vez)», og endte på 22. plass, vant den første sesongen av A Máscara. Sesong to er på vei. Kanskje vi får noen andre kjente fjes med der da? Dessverre ingen video eller bilde tilgjengelig.

King of Mask Singer Sør-Korea

Frihetsgudinnen

I originalversjonen fra Sør-Korea har Australia sin egen Dami Im vært med. Dami Im er kjent for oss for å ha representert nettopp Australia i 2016 med låten «Sound of Silence», som kom på andreplass. Akkurat en andreplass greide hun også å få i King of Mask Singer.

Her er Dami Im forkledd som frihetsgudinnen.

Ellers kan en nevne …

… at Erika Vikman fra UMK 2020 var bak en maske i den finske versjonen som en Veps, og havnet der på en tredjeplass. Angelo Kelly, som var med i den tyske nasjonale finalen med The Kelly Family i 2002 endte på en åttendeplass i den tyske versjonen. Hun var forkledd som en kakkerlakk.

To ganger gresk Eurovision-deltaker og medprogramleder for Eurovision Song Contest 2005, Sákis Rouvás, blir programleder for den greske versjonen som kommer i 2021. Fjorårets kypriotiske Eurovision-deltaker, Tamta, blir med i panelet. Eurovision 2020-sangerinne Samanta Tīna blir med i panelet for programmets første sesong i Latvia. Russlands Philipp Kirkorov var i panelet på den russiske versjonen av programmet.

Kanskje er det flere MGP-stjerner med i vår egen sesong. Mia Gundersen, Inger Lise Rypdal og tidligere MGP-programleder Anne Rimmen er allerede. Del dine tanker med MGP-fansen på Facebook da vel!

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien