Ronny, Kåre Magnus og Ingrid i 2021 også

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Åse ska lose oss gjennom MGP 2021. Men uten publikum i salen denne gangen. Foto: Julia Marie Nagelstad, NRK.

I dag har NRK avslørt hvem som skal være programledere for neste års MGP. NRK satser på sikre kort. Det blir den samme trioen i 2021 som i 2020.

De tre programlederne er alle veteraner. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Åse skal lose seerne trygt gjennom neste års MGP. Det melder NRK på sine egne MGP-sider i dag. Nest års MGP blir annerledes enn vi er vant til, men er det viktigste noen gang, sier prosjektleder Stig Karlsen. Av smittevernhensyn går direktesendingene uten publikum. Ingrid Gjessing Linhave sier til NRK at hun ikke er bekymret av den grunn:

– Vi begynner vel å bli vant til applausknapper og tomme seter alle mann. Jeg tenker at det blir fest uansett. Vi ser frem til å spre glede og skape fest i denne fæle pandemien, sier hun.

Lover ny backupløsning

NRK lover også et mye mer robust avstemningssystem. Leder av NRKs publikumsprodukter Inge Thorud sier til NRK at de har gjort endringer:

Vi har gjort endringer i den tekniske arkitekturen, og systemene tar nå høyde for et større volum av stemmer og engasjement, sier Thorud og legger til at det samme systemet har blitt brukt gjennom høstens Stjernekamp og den alternative Eurovision-finalen i mai.

Og skulle det bli stemmetrøbbel i 2021 også, så blir juryen på 30 personer byttet ut med enten SMS-avstemning eller en jury på 1000 personer. Disse blir valgt ut av Norstat, og skal se alle showene før det avlegges stemmer.

Deler ut wildcard

I 2021 blir det fem delfinaler som i 2020. Det blir fire låter i hver delfinale samt seks forhåndskvalifiserte. En sang går videre fra hver delfinale. Etter delfinalene vil det også bli kåret et «wildcard» der en av de «tapende» får en ny sjanse. Det blir dermed totalt 26 konkurrerende låter, og 12 låter i finalen. Wildcardet velges søndag 14. februar i en sending på radio og NRK.no.

Alle datoene finner du i vår kalender.

Stig Karlsen svarer

Dersom du vil gå mer i dybden om alt du vil vite om MGP 2021 kan du se en Q/A-seanse vi i escNorge gjorde med MGP-sjefen for et par uker siden. Det var en særdeles åpen og snakkesalig Stig Karlsen vi møtte.

Første delfinale sendes fra H3 Arena på Fornebu lørdag 16. januar. Den store finalen sendes 20. februar. De første artistene presenteres på en pressekonferanse mandag 11. januar.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien