Vanilla Ninja gjør comeback!

© User:Base / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0 / GFDL / https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vanilla_Ninja_001.jpg?

Det estiske bandet som representerte Sveits med Cool Vibes i 2005 slipper album med ny musikk i 2021!

I første halvdel av 2000-tallet var jenterockbandet Vanilla Ninja fra Estland meget populære i Sentral-Europa og hadde en stor fanskare i bl. a. Tyskland og Polen. De ble valgt ut til å representere Sveits i Eurovision i Kyiv i 2005 og endte der på 8. plass med fengende Cool Vibes. De fikk en stor hit med låten, men røk så uklar med sin produsent David Brandes som var en av låtskriverne bak Eurovision-låten deres.

Under Brandes vinger ga bandet ut to album, «Traces of Sadness» og «Blue Tatoo». Etter bruddet med han gikk Triinu Kiivilan ut av bandet og i 2006 ga de gjenværende, Lenna Kuurma, Piret Järvis og Katrin Siska ut «Love is War» der de skrev mye av musikken selv, og flere av tekstene kan tolkes som et revansje-album i forhold til Brandes. Etter det gikk Lenna, Piret og Katrin hver til sitt. Lenna satset på en solokarriere med utgivelser på estisk, Piret ble en TV-personlighet mens Katrin gikk til politikken før hun flyttet til Sør-Afrika. Men de beholdt sin popularitet i hjemlandet og undertegnede kunne så sent som i 2017 kjøpe en Vanilla Ninja-is i Tallinn.

Nå har imidlertid Katrin Siska offentliggjort på sin Facebookside at Vanilla Ninja har gjenoppstått mens Piret Järvis-Milder har gitt intervju til estiske media om comebacket. Triinu Kiivilan har kommet tilbake slik at de igjen er en kvartett, de har gjenopptatt samarbeidet med David Brandes og har vært i studio og spilt inn ny musikk og smakebit av to låter finnes i denne videoen:

Dette skjer mens Lenna og Piret også har hatt familieforøkelse. Leena fikk sitt 3. barn i slutten av november mens Piret og hennes mann Elgert Milder (Eesti Laul-deltaker både i år og neste år) fikk sitt første barn tidligere i år.

Nyheten om Vanilla Ninjas gjenoppstandelse har skapt stor glede og entusiasme hos deres dedikerte fans som nå gleder seg enormt til det nye albumet. Og alle de som ble fans takket være deres Eurovision-deltakelse kan jo ikke la være å drømme om at de stiller i Eesti Laul 2022!

Og hva passer vel bedre enn et gjenhør med Vanilla Ninjas opptreden fra 2005-finalen!