Det blir en nasjonal finale i Spania!

Foto: Javier Gonzáles / Eurovision.tv

TVE som er den spanske kringkastingen kommer til å arrangere en nasjonal finale for å finne låta de skal sende til Eurovision Song Contest i 2021.

Blas Canto ble internt valgt for å representere Spania i sangkonkurransen i 2020 med låta «Universo». TVE bestemte seg veldig raskt for at han skulle få muligheten til å delta for landet i 2021.

Det er Eurovision-Spania som har gått ut med et møte med TVE, at Blas Canto sitt team og Warner Music har en avtale om å lage en nasjonal finale der Spania skal kunne velge mellom flere låter. I denne nasjonale finalen vil Blas fremføre flere låter, der publikum skal kunne ha muligheten til å ha en stor rolle i å velge låta som skal representere landet i Eurovision Song Contest i 2021.

Det vel også flere gjester i programmet med artister fra Warner Bros som Pastora Soler og Vanessa Martin. Pastora Soler kjenner vi fra Eurovision Song Contest i 2012 med låta «Quédate Conmigo».

Det er ennå ikke satt noe dato for når den nasjonale finalen skal være, men den vil mest sannsynlig være mellom januar og februar en gang. Sist gang Spania holdt en nasjonal finale på en intern valgt artist var i 2013, der El Sueño de Morfeo representerte landet i Malmö med låta «Contigo hasta el final». Denne låta kom på en 25. plass. De brukte samme metoden i 2012, der Pastora Soler og «Quedate Conmigo». Hun kom på en 10. plass i Baku.

Spania i Eurovision

Spania debuterte i Eurovision Song Contest i 1961. Her sang Conchita Bautista med låta «Estando Contigo». Siden da har de deltatt 59 ganger og har vunnet to ganger. Dette var i 1968 og 1969.

Spania er blant «de fem store», og er sikret en plass i finalen.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien