BBC dropper Eurovision: You Decide

Det kommer frem i den nyeste episoden av podcasten The Euro Trip.

Storbritannia som deltok i Eurovision for første gang i 1957, har alltid, med unntak av året etter hatt en eller annen form for nasjonal utvelgelse til den store europeiske finalen. Den nasjonale utvelgelsen som opp i gjennom årene har gått under flere navn, og nå kjent som ‘Eurovision: You Decide’ siden 2016 har vært brukt til å finne ut hvem som har fått være den heldige, som har fått lov til å representere det store landet i konkurransen.

For dårlig plassering i 2019

I et lenger intervju sier serieprodusent Lee Smithurst i BBC, som har ansvaret for Eurovisiondekningen til kringkasteren sier at det er Michael Rice sin dårlige plassering i 2019 som er skylden. Da endte han på sisteplass i finalen, og fikk bare skarve 11 poeng. Dette skal være grunnlaget til at de i år ønsker å gå tilbake til en intern uttakelse.

«Det handler mer om sangene du kan tiltrekke deg. Det er litt sånn som det skjedde med Cesar Sampson’s sang «Nobody But You» i 2018. Den var i den britiske utvelgelsen, men da Østerrike sa at de ville ha den i sin interne utvelgelse, og at den ville gå til Eurovision. Selvfølgelig vil du da sette den i den Østerrikske utvelgelsen»

«Etter at Micahel ikke gjorde det så bra i Tel Aviv, handlet det mer om hvordan vi kunne tiltrekke oss de beste britiske låtskriverne og de beste talentene til å delta.»

Lee Smithurst, Serieprodusent BBC

Ukjent om fortsettelse av samarbeid

Det er foreløpig ukjent om BCC fortsatt ønsker å samarbeide med plateselskapet ‘BMG’ for deres neste bidrag. I podcasten snakket han også om hvordan samarbeidet mot ‘My Last Breath’ ble til. Hvis du vil høre mer om det, så kan du høre podcasten her.

Storbritannia i Eurovision Song Contest

Storbritannia endte sist i 2019 på en 26. plass med 11 poeng med Michael Rice og ‘Bigger Than Us’. I 2020 skulle de egentlig representeres av James Newman og låten ‘My Last breath’. Landet har fem seire i Eurovision, og sist var det i 1997 med låten ‘Love Shine A Light’ med Katrina and the Waves. De har også fått flere andre- og tredjeplasser.

Unn deg et gjenhør med disse tre under:

Hva tenker om at BBC skroter sin nasjonale utvelgelse? Del det med oss i escNorge på Facebook!

Del:
Relaterte artikler