Disse deltar i MGP 2021!

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK, Peder Carlsen/Keiino

I dag har MGP presentert de seks forhåndskvalifiserte artistene til finalen, og de fire artistene som skal konkurrere i den første delfinalen førstkommende lørdag 16. januar. 

Hvilke fire artister som deltar i de neste fire delfinalene får vi vite hver mandag i ukene fremover.

Dette er de forhåndskvalifiserte finalistene:

TIX: «Ut Av Mørket»
Tekst og melodi: Andreas Haukeland

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

TIX, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, en av Norges aller største artister. Andreas forteller at karakteren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst med diagnosen Tourettes syndrom. Han valgte å ta eierskap til kallenavnet og gjorde det til sitt artistnavn.

I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble det årets partylåt for russen. Hans første album «Dømt og Berømt» lå over 70 uker på VG-lista.

I 2018 tok TIX sitt neste skritt på veien mot å bli Norges største popstjerne da han slapp sin første ikke-russelåt, “Shotgun”. Samtidig bemerket han seg som låtskriver i inn- og utland med verdenshiten ‘Sweet but Psycho’ med Ava Max, som ble årets mest spilte låt.

Siden den gang har TIX hatt hele syv låter som nummer 1 på Spotify i Norge. Under koronavåren 2020 ble låten «Karantene» allemannseie over natten og i starten av mai hadde han hele 11 låter på topp 200 i Norge.

TIX har vært å se både som deltaker i Paradise Hotel og som dommer i Idol.

«Ut Av Mørket» slippes fredag 15. januar. TIX opptrer i den første delfinalen lørdag 16. januar.

Atle Pettersen: «World On Fire»
Tekst/melodi: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich og Peter Daniel Newman

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Atle Pettersen (31) er vokalist, låtskriver og programleder fra Skien. Han startet tidlig med musikken og deltok i MGPjr i 2003 med sangen «Hekta på Brett»

Han er tidligere kjent som vokalist i bandet Above Symmetry og The Scheen. Atle hadde sitt gjennombrudd i X-factor i 2010, og ga samme år ut debutsingelen «Light on», som nådde en 6. plass på VG-lista. I 2011 kom debutalbumet «Based on a true Story», som gikk rett inn på en 3. plass på VG-lista.

Siden debuten i X-factor har Atle vært å se i både Stjernekamp 2013 og The Hit 2014. Han vant dessuten Skal vi danse i 2011. De siste fire årene har han også vært programleder for Beat for Beat på NRK.

De siste årene har han gitt ut mer norsk musikk og har også skrevet låter for andre artister, blant annet «Darkside» for Alan Walker. Høsten 2020 gav han ut sitt første julealbum «Tusen julelys».

«World On Fire» slippes fredag 5. februar og Atle Pettersen opptrer i delfinale 4, lørdag 6. februar.

Stavangerkameratene: «Barndomsgater»
Tekst/melodi: Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma og Glenn Lyse

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. 
Kjartan Salvesen vant Idol i 2004. Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X-Factor i 2009, MGP 2012, Stjernekamp i 2015 og suksessen «Vi elsker ABBA». Glenn Lyse vant Idol i 2007, og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

Fire år etter debuten har Stavangerkameratene nå to album bak seg, over 50 millioner strømminger på Spotify, over 6 millioner visninger på YouTube, flere gull- og platinatriofeer og en rekke norgesturnéer. Gutta regnes i dag som en av Norges mest populære liveband.

«Barndomsgater» slippes 22. januar og bandet opptrer i delfinale 2, lørdag 23. januar.

Kaja Rode: «Feel Again»
Tekst/melodi: Magnus Martinsen, Mirjam Johanne Omdal, Andreas Gjone og Erika Dahlen

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Kaja Rode er en 22 år gammel sanger fra Oslo som deltok i The Voice 2017. Hun vokste opp i Ulsteinvik på Vestlandet og har gått musikklinja ved Volda videregående skole. Kaja har tross sin unge alder stått på mange scener og har lang erfaring med å opptre på ulike arrangementer. Hun elsker musikken til blant andre Sam Smith, John Legend og Sia, og inspireres også av mange norske artister.

Til daglig studerer Kaja Retail Management på BI og jobber med låtskriving, og hun har de siste årene jobbet mye med musikken og å utvikle stemmen sin videre. Nå er hun klar for MGP, i et samarbeid med låtskrivere som kom til via NRK og MGP. Det har resultert i en låt som virkelig får vist fram artisten Kaja Rode.

«Feel Again» slippes fredag 29. januar og Kaja Rode opptrer under delfinale 3, lørdag 30. januar.

Rein Alexander: «Eyes Wide Open»
Tekst/melodi: Rein Alexander Korshamn, Christian Ingebrigtsen, Kjetil Mørland

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Sang og musikk stod sentralt i Rein Alexander sin oppvekst. Allerede som sølvgutt tok sangen ham rundt i hele Norge og verden over. I dag er han en skolert og selvlært, rutinert formidler og fortolker av mange musikalske stilarter.

Rein har mottatt utmerkelser ved skoler som Royal Academy of Music og The Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts. I 2003 stemte det norske folket ham fram til seier i NRK-programmet Kjempesjansen.

Rein Alexander har gjort utallige konserter og turneer for store publikum. Han har også spilt roller som Jean Valjean i «Les Miserables», Anatoly i «Chess», Terje Vigen, Caston i «Skjønnheten og udyret», Shere Kahn i «Jungelboken», Anton Fugger i «Which witch» med flere.

I 2020 deltok Rein i 2. delfinale under MGP, og seg videre til den store finalen i Trondheim med låta «One last time». 

«Eyes Wide Open» slippes fredag 12. februar. Rein Alexander opptrer i delfinale 5, lørdag 13. februar.

KEiiNO: «Monument»
Tekst/melodi: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan og Rüdiger Schramm

Foto: Peder Carlsen/Keiino

KEiiNO trollbandt Europa og fikk flest publikumstemmer av alle under Eurovision 2019 i Tel Aviv. «Spirit in the Sky» var verdens nest mest virale låt på Spotify, den var på hitlistene i flere Europeiske land, toppet VG-lista og ble nominert til Spellemann for Årets låt.

Siden debuten i MGP 2019 har gruppa gitt ut 14 låter som til nå er strømmet over 60 millioner ganger. De har turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia. De har også vært utnevnt til FN-ambassadører for urfolksspråk. 

KEiiNO har hele tiden vært åpne for at de kan tenke seg å stille opp i MGP igjen, dersom de har den rette låta, og nå er de altså klare for en ny deltakelse. De forteller at «Monument» handler om sporene vi etterlater oss, opplevelsene man husker, de sterke relasjonene. Den er en hyllest til de som beriker andres liv, men som ikke får statuer reist eller gater oppkalt etter seg.

«Monument» slippes fredag 15. januar. KEiiNO opptrer i den første delfinalen lørdag 16. januar.

Her er de fire artistene som deltar i den første delfinalen lørdag 16. januar: Disse låtene er nå tilgjengelig i alle strømmetjenester.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Stina Talling: «Elevate»
Tekst/Melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Stina Talling (17) fra Bergen startet sin karriere med å legge ut videoer på Youtube i 2013. Der har hun nesten 17 millioner avspilling på sine personlige og humoristiske videoer. Hun fikk kontrakt med Sony Music i 2019, og har gitt ut flere låter som: «Fortid til fremtid», «Jada Jada» med Cherie Mwangi, «En gang til» med Eirik Lyng og «Livet Nå». Hun har også gitt ut filmmusikk til Netflix-filmen «Månereisen» i 2020.

Hennes største hit er «Mer enn god nok» som hun var med på å skrive for BlimE i 2019. Den ble streamet over 12 millioner ganger. Denne låta opptrådte hun også med på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo, som var hennes første liveopptreden. Hun har også vært med i TV-serier som «Influenserne» og «Tenåringssjokket». Under Gullsnutten i 2018 ble hun nominert under kategorien «årets morsomste», og i 2019 ble hun nominert til kategorien «stjerneskudd» i Nickelodeon 2019 International Kids Choice Awards.

Jorn: «Faith Bloody Faith»
Tekst/Melodi: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Jorn, eller Jørn Lande (52) har vokst opp på Rjukan og bor i Fredrikstad. Han har gitt ut 50 internasjonale album og er oppført på de største salgslistene rundt om i verden, inkludert Billboard. Jorn er kjent for sin store vokalkapasitet, og har solgt millioner av album på verdensbasis.

Jorn har også frontet og deltatt i mange band og prosjekter som: ARK; Masterplan, Avantasia, Dracula «Swing of Death», Beyond Twilight, Vagabond og The Snakes. Han har gjennom årene mottatt flere anerkjennelser for sitt arbeid, blant annet som EU-kommisjonens «European Border Brakers Award» for Masterplans debutalbum i 2004.

De siste årene har Jorn jobbet med Riot Games og League of Legends, som er et av verdens største online spill. Der er han med i det fiktive tungmetallbandet Pentakill og gir stemme til karakteren Karthus. Mange kjenner igjen Jørn for å ha stemmen til låta «Alt for Norge» fra 1994.

I MGP kommer Jorn til å ha med seg sine medmusikanter Kjell Åge Karlsen, Øyvind Strønen og Eirik Renton.

Blåsemafian: «Let Loose”
Tekst/Melodi: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen.

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Blåsemafiaen er en av de mest kjente blåserekkene i Norge og i Europa. De består av Sigurd Evensen (27) fra Oslo på trombone, Stig Espen Hundsnes (32) fra Stord på trompet og Jørgen Lund Karlsen (27) fra Fredrikstad på saxofon.

De har samarbeidet med store norske artister som Marcus og Martinus, Madcon, Cezinando og Angelina Jordan. I tillegg har de hatt opptredener ved flere TV-produksjoner. 

De siste årene har mafiaen tatt steget frem på scenen for å være artisten. De er kjent for å ha en unik attitude, levere høy energi og musikalitet på internasjonalt nivå.

I låta «Let Loose» er Caroline (Hazel) Teigen featuring artist.

Beady Belle: “Playing With Fire”
Tekst/Melodi: Beady Belle

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Beate Lech (46) er kjent som artisten Beady Belle. Hun er vokalist, artist, låtskriver og produsent. Beady Belle har et stort internasjonalt publikum og har turnert i store deler av verden. Hun har samarbeidet med store stjerner som Jamie Callum, R&B artisten India.Arie, Dee Dee Bridgewater, Joshua Redman og Jarle Bernhoft.

En døråpner for å få et større og bredere publikum i Norge kom da hun i høsten 2019 deltok i Stjernekamp. Der gjorde hun seg bemerket og kom helt til 7. runde.

Beady Belle startet som frontvokalist i bandet Folk & Røvere i 1996, mens hun studerte ved Norges Musikkhøgskole. Siden den gang kan hun skilte med et tjuetalls albumutgivelser.

Beady Belle er mest kjent gjennom jazz og har gitt ut jazz-album med blant annet Jon Eberson, julealbum i samarbeid med SKRUK, og salme-album i samarbeid med George Ridel.

Hun er kjent for å gi ut egenproduserte utgivelser, der hun er både frontvokalist, bandleder og skriver alt av musikk og tekst. Til nå har hun gitt ut åtte kritikerroste album og Dagbladet har gått ut og kalt henne for «Norges svar på Beyonce».

Les mer om Melodi Grand Prix på: nrk.no/mgp

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien