JORN og Stina er oddsfavorittene

I snart to døgn har de fire delfinalistene versert ute blant fans og andre publikummere. Nå har også de som setter penger på hvem som vinner delfinalen gjort seg opp en mening. Det samme har flere i utlandet.

Som i fjor er det stor interesse for MGP i utlandet. Dette kommer nok av at vi er et av de første landene med et så omfattende opplegg rundt kåringen av det nasjonale bidraget til den internasjonale finalen. Men også, som flere internasjonale bloggere påpeker: Norge er et landene med høyest kvalitet over sin nasjonale finale.

Nettsiden Eurovisionworld samler odds fra ulike spillselskaper. Der er situasjonen på onsdag kveld at det er den eldste og yngste som ligger best an. Stina Talling med «Elevate» og JORN med låta «Faith Bloody Faith» ligger i toppen. Et stykke bak ligger Blåsemafian og Beady Belle. Oddsen nå gir 44 % sannsynlighet for at Stina Talling er den som går til finalen, mens Jorn har 33 % sannsynlighet. Blåsemafian har 16 % sannsynlighet for seier, mens Beady Belle har 7 %.

Men, og det er et stort men. Alt kan forandre seg når disse framføres live. I 2017 lå kvelden før finalen både sangen «Mesterverk» og «First Step in Faith» høyt oppe på oddsen, mens JOWST og «Grab the Moment» var langt nede, ja nesten helt nederst.

Nå har reaksjonsvideoene begynt å komme fra de store bloggene. Her er reaksjonen fra Wiwibloggs:

Matt hos escYOUnited er ganske enig med Wiwibloggs:

Disse er altså enige om at JORN og «Faith Bloody Faith» er favoritt til å gå til finale.

La oss til slutt ta med en norsk reaksjon fra Eurovision-talk som oser av voldsom begeistring og lykke over både artistliste og låter i delfinale 1.

På lørdag har vi fasiten på hvem som får finaleplassen.

I tillegg er vel mange spente på både TIX og KEiiNO sine låter som er direkte til finalen. Disse skal også presenteres på lørdag.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien