Dami Im snakker ut om fremtidig deltakelse

Foto: Mandy Pettersen/escNorge

Australske Dami Im var en av de store favorittene under Eurovision Song Contest i Stockholm i 2016, med låten «Sound of Silence». Hun tok landet til en imponerende andreplass, som er landets beste resultat i konkurransen så langt. Helt siden da har spekulasjonene rundt en ny deltakelse svirret i luften, og nå svarer hun på ryktene.

Under fjorårets utgave av den nasjonale finalen «Australia Decides», kunne Im avsløre at hun ville gjøre et comeback i konkurransen i 2021, til stor begeistring for både australske og internasjonale fans. «Sound of Silence» ble en braksuksess blant både juryer og fans, og flere hadde troen på at hun skulle gjøre det hun på hengende håret ikke klarte i Stockholm i 2016.

Artisten Montaigne endte opp med å vinne «Australia Decides» det året, og var klar for å heise det australske flagget og reise til Rotterdam med låten «Don’t Break Me».

Fremtiden viste seg derimot å bli annerledes enn det både Dami Im og Montaigne hadde håpet på. COVID-19 pandemien kom, og fjorårets utgave av Eurovision Song Contest ble avlyst. Dermed stod Australia, i likhet med flere andre deltakende land i en vanskelig problemstilling – skal det holdes ny nasjonal finale, eller skal den opprinnelige deltakeren sendes? Valget falt på sistnevnte, og Montaigne skal reise til Rotterdam i mai.

Det betyr at 2021-utgaven av «Australia Decides» ikke vil bli avholdt. Da dette ble bekreftet, slapp Dami Im låten hennes «Paper Dragon», som egentlig skulle vært hennes låt i årets konkurranse. Dette skapte selvfølgelig mye spekulasjoner om at Dami Im ikke ville komme tilbake til konkurransen neste år, på grunn av at hun slapp den deltakende låten umiddelbart i stedet for å stille med den i «Australia Decides» 2022.

Nå snakker imidlertid den australske publikumsfavoritten ut om fremtiden, i podcasten «The Euro Trip». Der uttaler hun følgende:

«Jeg vet ærlig talt ikke [om Australia Decides 2022]. Med alt som skjer, vet du bare ikke hva som kommer til å skje. Jeg gjør det kanskje, eller kanskje ikke. Jeg vil bare komme litt nærmere det og se hvordan det føles. Jeg har gjort det en gang, og jeg vil gjerne kunne gjøre det igjen, men jeg er bare ikke sikker på når. “Paper Dragon” var sangen jeg virkelig vurderte som Eurovision-sangen min. Jeg tror det hadde vært en så morsom sang og så forskjellig fra “Sound of Silence”.»

Dami Im lukker altså ingen dører for en deltakelse i 2022, men ønsker å finne både den riktige tiden og den riktige låten. Vi krysser fingrene for å se Dami Im tilbake i både «Australia Decides» og Eurovision Song Contest så snart som mulig!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien