MGP 2021: Disse deltar i første delfinale i kveld

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Et års ventetid er endelig over! I kveld sparkes MGP 2021 i gang, med den første av fem delfinaler direktesendt fra H3 arena på Fornebu.

I denne artikkelen kan du se intervjuer og bli bedre kjent med de fire som konkurrerer i kveld, samt de to forhåndskvalifiserte som skal vise frem sine bidrag.

Stina Talling: «Elevate»

Tekst/Melodi: Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth

17 år gamle Stina tar intervjuer på strak arm! I dette intervjuet blir vi bedre kjent med den glade bergenseren.

Stina Talling (17) fra Bergen startet sin karriere med å legge ut videoer på Youtube i 2013. Der har hun nesten 17 millioner avspilling på sine personlige og humoristiske videoer.

Hun fikk kontrakt med Sony Music i 2019, og har gitt ut flere låter som: «Fortid til fremtid», «Jada Jada» med Cherie Mwangi, «En gang til» med Eirik Lyng og «Livet Nå». Hun har også gitt ut filmmusikk til Netflix-filmen «Månereisen» i 2020.

Hennes største hit er «Mer enn god nok» som hun var med på å skrive for BlimE i 2019. Den ble streamet over 12 millioner ganger. Denne låta opptrådte hun også med på VG-lista på Rådhusplassen i Oslo, som var hennes første liveopptreden.
Hun har også vært med i TV-serier som «Influenserne» og «Tenåringssjokket». Under Gullsnutten i 2018 ble hun nominert under kategorien «årets morsomste», og i 2019 ble hun nominert til kategorien «stjerneskudd» i Nickelodeon 2019 International Kids Choice Awards.

Jorn: «Faith Bloody Faith»

Tekst/Melodi: Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen

Jorn har så mye erfaring under beltet, men i MGP-sammenheng er han en nykommer. Vi slo av en hyggelig prat med han om låta og MGP-debuten.

Jorn, eller Jørn Lande (52) har vokst opp på Rjukan og bor i Fredrikstad. Han har gitt ut 50 internasjonale album og er oppført på de største salgslistene rundt om i verden, inkludert Billboard. Jorn er kjent for sin store vokalkapasitet, og har solgt millioner av album på verdensbasis.

Jorn har også frontet og deltatt i mange band og prosjekter som: ARK; Masterplan, Avantasia, Dracula «Swing of Death», Beyond Twilight, Vagabond og The Snakes. Han har gjennom årene mottatt flere anerkjennelser for sitt arbeid, blant annet som EU-kommisjonens «European Border Brakers Award» for Masterplans debutalbum i 2004.

De siste årene har Jorn jobbet med Riot Games og League of Legends, som er et av verdens største online spill. Der er han med i det fiktive tungmetallbandet Pentakill og gir stemme til karakteren Karthus. Mange kjenner igjen Jørn for å ha stemmen til låta «Alt for Norge» fra 1994.

I MGP kommer Jorn til å ha med seg sine medmusikanter Kjell Åge Karlsen, Øyvind Strønen og Eirik Renton.

Blåsemafian: «Let Loose»

Tekst/Melodi: Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen.

De tre glade gutta i Blåsemafian har korpsbevegelsen i ryggen når de entrer scenen i kveld. I dette artige intervjuet avslører de blant annet hva vi kan forvente oss av sceneshowet!

Blåsemafiaen er en av de mest kjente blåserekkene i Norge og i Europa. De består av Sigurd Evensen (27) fra Oslo på trombone, Stig Espen Hundsnes (32) fra Stord på trompet og Jørgen Lund Karlsen (27) fra Fredrikstad på saxofon.

De har samarbeidet med store norske artister som Marcus og Martinus, Madcon, Cezinando og Angelina Jordan. I tillegg har de hatt opptredener ved flere TV-produksjoner. 

De siste årene har mafiaen tatt steget frem på scenen for å være artisten. De er kjent for å ha en unik attitude, levere høy energi og musikalitet på internasjonalt nivå.

I låta «Let Loose» er Caroline (Hazel) Teigen featuring artist.

Beady Belle: «Playing With Fire»

Tekst/Melodi: Beady Belle

Beady Belle går all inn når hun debuterer i Melodi Grand Prix. I dette hyggelige intervjuet forteller hun hva seerne kan forvente seg når hun står på scenen i kveld.

Beate Lech (46) er kjent som artisten Beady Belle. Hun er vokalist, artist, låtskriver og produsent. Beady Belle har et stort internasjonalt publikum og har turnert i store deler av verden. Hun har samarbeidet med store stjerner som Jamie Callum, R&B artisten India.Arie, Dee Dee Bridgewater, Joshua Redman og Jarle Bernhoft.

En døråpner for å få et større og bredere publikum i Norge kom da hun i høsten 2019 deltok i Stjernekamp. Der gjorde hun seg bemerket og kom helt til 7. runde.

Beady Belle startet som frontvokalist i bandet Folk & Røvere i 1996, mens hun studerte ved Norges Musikkhøgskole. Siden den gang kan hun skilte med et tjuetalls albumutgivelser.

Beady Belle er mest kjent gjennom jazz og har gitt ut jazz-album med blant annet Jon Eberson, julealbum i samarbeid med SKRUK, og salme-album i samarbeid med George Ridel.

Hun er kjent for å gi ut egenproduserte utgivelser, der hun er både frontvokalist, bandleder og skriver alt av musikk og tekst. Til nå har hun gitt ut åtte kritikerroste album og Dagbladet har gått ut og kalt henne for «Norges svar på Beyonce».

Hvordan blir delfinalen?

De fire artistene skal duellere mot hverandre. Trekningen foregår live på TV, derfor blir ikke startrekkefølgen kjent før de tre programlederne, Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase, har startet sendingen.

Vi får et gjensyn med programlederne som loset oss trygt og godt gjennom MGP 2020.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vinner av første og andre duell møtes til slutt i en gullduell der vinneren av denne får billetten til den store finalen 20. februar. De tre andre bidragene går ikke videre, men det betyr ikke at sjansen for avansement er over.

Søndag 14. februar blir det «wild card»-sending der alle sangene som ikke tok seg videre skal få en ny sjanse til å vinne finalebillett.

Vi har hatt en avstemming på våre Facebook-sider, og skal vi tro våre lesere så er det Blåsemafian feat. Hazel og Jorn det vil stå mellom i kveldens delfinale.

SLIK STEMMER DU

All avstemming i årets MGP foregår på nett. Lenken til avstemmingen finner du her:
https://www.nrk.no/stem/mgp/

Forhåndskvalifiserte finalister

I år er seks sanger forhåndskvalifisert til den store finalen. Allerede i kveld skal vi få se to av disse fremføre sine låter på MGP-scenen i H3 arena:

TIX: «Ut Av Mørket»

Tekst og melodi: Andreas Haukeland

På mandagens artistslipp kom TIX innom vår live stream og vi fikk anledning til å bli kjent med en side av han som kanskje ikke er så kjent for de fleste.

TIX, eller Andreas Haukeland som han egentlig heter, en av Norges aller største artister. Andreas forteller at karakteren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX som følge av en oppvekst med diagnosen Tourettes syndrom. Han valgte å ta eierskap til kallenavnet og gjorde det til sitt artistnavn.

I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten «Sjeiken» som ble det årets partylåt for russen. Hans første album «Dømt og Berømt» lå over 70 uker på VG-lista.

I 2018 tok TIX sitt neste skritt på veien mot å bli Norges største popstjerne da han slapp sin første ikke-russelåt, “Shotgun”. Samtidig bemerket han seg som låtskriver i inn- og utland med verdenshiten ‘Sweet but Psycho’ med Ava Max, som ble årets mest spilte låt.

Siden den gang har TIX hatt hele syv låter som nummer 1 på Spotify i Norge. Under koronavåren 2020 ble låten «Karantene» allemannseie over natten og i starten av mai hadde han hele 11 låter på topp 200 i Norge.

TIX har vært å se både som deltaker i Paradise Hotel og som dommer i Idol.

KEiiNO: «Monument»

Tekst/melodi: Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan og Rüdiger Schramm

I vår livestream me KEiiNO kan du høre mer om deres tanker rundt returen til MGP-manesjen og også om den fantastiske responsen de har fått på den nye låta «Monument»

KEiiNO trollbandt Europa og fikk flest publikumstemmer av alle under Eurovision 2019 i Tel Aviv. «Spirit in the Sky» var verdens nest mest virale låt på Spotify, den var på hitlistene i flere Europeiske land, toppet VG-lista og ble nominert til Spellemann for Årets låt.

Siden debuten i MGP 2019 har gruppa gitt ut 14 låter som til nå er strømmet over 60 millioner ganger. De har turnert over hele Norge, spilt for fulle hus i Europa og Australia. De har også vært utnevnt til FN-ambassadører for urfolksspråk. 

Selv om Tom Hugo (MGP 2013, 2018, 2019), Alexandra (MGPjr. 2010, MGP 2018, 2019) og Fred (MGP 2019) begynner å bli godt kjent i MGP-sirkuset, så har gruppen hele tiden vært åpne for at de kunne tenke seg å stille opp i MGP igjen, dersom de har den rette låta, og nå er de altså klare for en ny deltakelse. De forteller at «Monument» handler om sporene vi etterlater oss, opplevelsene man husker, de sterke relasjonene. Den er en hyllest til de som beriker andres liv, men som ikke får statuer reist eller gater oppkalt etter seg.

Den første delfinalen av Melodi Grand Prix 2021 sendes direkte på NRK 1 og NRK nett-TV fra klokken 19:50 i kveld.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien