Vasil får sjansen igjen

Foto: Bojan Stoilkovski / Eurovision.tv

I dag kom nyheten om at Nord-Makedonia har bestemt seg for å gi fjorårets artist Vasil Garvanliev en ny sjanse til å representere landet i Eurovision song contest.

Vasil selv sier han er lykkelig for å få sjansen en tredje gang. Til sine fans sier han «sjelden får vi sjansen ikke bare en, men hele tre ganger, til å virkeliggjøre drømmene våre. I 2019 stod jeg stolt bak Tamara, i 2020 ga jeg alt i låta YOU, men covid sa nei. I 2021 bruker jeg min personlige reise og historie og legger mitt hjerte i deres hender med min stemme.Stopp aldri å drømme, stopp aldri å kjempe for det du tror på eller hva du står for i livet. Drømmer kan bli virkelige!  Jeg er takknemlig for deres støtte og gleder meg til å dele hva vi planlegger som et Makdeonsk team.  Dere bør være klar for dette!»

Vasils retur til Eurovisionscenen er ikke hans første. I 2019 var han korist for Tamara som fikk Nord-Makedonias hittil beste plassering, med en 7. plass i den internasjonale finalen. Nå er det endelig hans tur til å stå på egne ben i Eurovision, og vi gleder oss til å se hva slags låt han kommer med.

Selve utvelgelsen av låta og hvordan det gjøres skal avgjøres på et senere tidspunkt. Så får vi se, blir det finaleplass og hvor høyt kommer han?

Nord Makedonia hadde sin debut i Eurovision i 1998 og har deltatt 19 ganger. De har klart å kvalifisere seg til finalen 6 ut av 16 ganger siden semifinalene ble innført i 2004. De siste 12 årene har de bare kvalifisert seg to ganger.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien