Slik blir delfinale 3 i kveld

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I kveld får vi se fire nye artister konkurrere om en billett til MGP-finalen 2021, i den tredje av fem delfinaler direktesendt fra H3 arena på Fornebu.

I denne artikkelen kan du se intervjuer og bli bedre kjent med de fire som konkurrerer i kveld, samt Kaja Rode som er forhåndskvalifiserte til finalen.

Ole Hartz – “Vi er Norge” 

Tekst/melodi: Rein Mellbye Van Vliet, Eirik Næss, Ole F. Hartz Gravbråten, Magnus Hagen Clausen og Petter Bjørklund Kristiansen 

Allerede som seksåring visste Ole Hartz at musikk var det livet dreide seg om, og meldte seg på alt det gikk an å melde seg på; pianotimer, trommetimer og inn i korpset. Alt han gjorde var musikk, og alt han tenkte på var musikk. 

24-åringen har nå utviklet seg fra å være en publikumsfavoritt hjemme i lokalmiljøet i Modum, til å bli en platesignert artist hos Warner Music med flere millioner avspillinger og en stadig voksende fanskare både i Norge og Sverige. Ole er ikke redd for å leke seg med melodier og morsomme tekstlinjer, noe han også gjør på sin nye utgivelse «Jeg vil ha ribbe». Med på den låten har han med seg TikTok-stjernen Ida Celine. Nå er han klar for MGP-debut med “Vi er Norge”. 

Big Daddy Karsten – “Smile” 

Tekst/melodi: Karsten Dahl Marcussen, Are Næsset og Pål Gauslaa Sivertzen 

Karsten Dahl Marcussen (32) er fra Arendal og bor i Oslo.   

Big Daddy Karsten fant rapen som ungdom, en sjanger med et åpent, ærlig og tøft uttrykk der han følte han fikk sagt mye på kort tid. Den første platen kom med duoen Folkefiender sammen med rapperen Ego. Han var også sentral som battle-rapper når VGTV satset på Skeez-TV. Big Daddy Karsten har vært headliner på de største Pride-festene i Norge, og blant annet spilt på festivalene Skral, Hove og Canal Street. Karsten var skjult homofil når han begynte å rappe og det var nok få som så for seg at den store, maskuline rapperen var homofil. Da han kom ut av skapet i november 2016 ga det mye oppmerksomhet og satte fokus på det faktum at få rappere verden rundt tør å være åpent homofile. I skrivende stund er Big Daddy Karsten Skandinavias eneste åpne homofile rapper.  

Dinaye – “Own Yourself” 

Tekst/melodi: Christian Ingebrigtsen,David Thulinog Dina Matheussen 

Dinaye, Dina Matheussen (17) fra Asker startet karrieren sin som danser og begynte å synge da kun var 12. Hun har dessuten svart belte i karate. 

Dinaye er kjent for sin dans inspirert av Michael Jackson og i 2014 imponerte hun med dansen i Norske talenter og kom helt til semifinalen. 

17-åringen har også vært med i MGPjr 2016 med låten «Sterk og Rå» der hun kom til gullfinalen. Hun var også med som danser under MGP-finalen 2017 for Amina Sewali. 

Gjennom Idol 2020 beviste hun talentet sitt og fikk stående applaus for sin tolkning av Beyoncés låt «Run the World (Girls)». 

I 2019 hadde hun en hit på NRKP3 med låta «Vi er ett», hvor hun i videoen også fikk vist frem sine etiopiske røtter. 

Den unge artisten er med på å skrive sine egne tekster, og “Own yourself” handler om valgene man tar i livet, og hvordan man velger å presentere seg for andre og for seg selv. Dinaye er halvt Etiopisk i en del av låten synger hun på Amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia. 

Emmy – “Witch Woods” 

Tekst/melodi: Olli Äkräs, Elsa Søllesvik, Morten Franck. 

Emmy Kristine Guttulsrud Kristiansen er 20 år og kommer fra Sande i Vestfold. Emmy kommer fra en musikalsk familie og sang lenge før hun kunne snakke, og har blant annet vært aktiv i koret «Soul Children». I 2011 var Emmys eldre bror med i MGPjr, noe som fikk henne til å drømme om å være med selv en gang. I 2015 gikk drømmen i oppfyllelse og Emmy stod på scenen i Oslo Spektrum med låten “Aiaiaiai” som har fått over 1,1 million visninger.  

Deltagelsen i MGPjr resulterte i at hun fikk reise rundt og gjøre konserter og møte fansen.

Emmy har sluppet flere singler, inkludert låten “Bjørnar” som har vært den største hiten hennes etter det. Det er ikke bare som artist Emmy gjør seg bemerket, hun er også en produktiv låtskriver og har skrevet over hundre låter til tross for sin unge alder. Emmy studerer Visuell kommunikasjon på universitetet i Drammen, men nå er hun klar til å vise frem mer av sine musikalske kvaliteter på den store MGP-scenen med låten “Witch Woods”. 

Hvordan blir delfinalen?

De fire artistene skal duellere mot hverandre. Trekningen foregår live på TV, derfor blir ikke startrekkefølgen kjent før de tre programlederne, Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase, har startet sendingen.

Vi får et gjensyn med programlederne som loset oss trygt og godt gjennom MGP 2020.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vinner av første og andre duell møtes til slutt i en gullduell der vinneren av denne får billetten til den store finalen 20. februar. De tre andre bidragene går ikke videre, men det betyr ikke at sjansen for avansement er over.

Mandag 15. februar blir det «wild card»-sending der alle sangene som ikke tok seg videre skal få en ny sjanse til å vinne finalebillett.

Vi har hatt en avstemming på våre Facebook-sider, og skal vi tro våre lesere så er det Dinaye som er favoritt i kveldens delfinale, men like bak på avstemmingen ligger Emmy, så dette kan bli jevnt.

SLIK STEMMER DU

All avstemming i årets MGP foregår på nett og du må huske å lage en profil før du kan stemme. Vi anbefaler at dette gjøres før sendingen da man bare har 3 minutter under hver avstemming.
Lenken til avstemmingen finner du her: https://www.nrk.no/stem/mgp/

Forhåndskvalifiserte finalister

I år er seks sanger forhåndskvalifisert til den store finalen. I kveld skal vi få se Kaja Rode fremføre sin låt på MGP-scenen i H3 arena:

Kaja Rode er en 22 år gammel sanger fra Oslo som deltok i The Voice 2017. Hun vokste opp i Ulsteinvik på Vestlandet og har gått musikklinja ved Volda videregående skole. Kaja har tross sin unge alder stått på mange scener og har lang erfaring med å opptre på ulike arrangementer. Hun elsker musikken til blant andre Sam Smith, John Legend og Sia, og inspireres også av mange norske artister.

Til daglig studerer Kaja Retail Management på BI og jobber med låtskriving, og hun har de siste årene jobbet mye med musikken og å utvikle stemmen sin videre. Nå er hun klar for MGP, i et samarbeid med låtskrivere som kom til via NRK og MGP. Det har resultert i en låt som virkelig får vist fram artisten Kaja Rode.

Den tredje delfinalen av Melodi Grand Prix 2021 sendes direkte på NRK 1 og NRK nett-TV fra klokken 19:50 i kveld.

Hør alle årets MGP-låter her:

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien