Dette er artistene i 4. delfinale

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Fire nye artister skal i ilden på lørdag, og her er dem. I tillegg får vi høre låta til direktekvalifiserte Atle Pettersen på fredag.

Landeveiens helter – «Alt det der»

Tekst/melodi: Lars-Erik Blokkhus, Petter Bjørklund Kristiansen og Thor-Erik Claussen

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Bandet er satt sammen av Rune Rudberg, Stian Thorbjørnsen, Lars Erik Blokkhus og Dag Ingebrigtsen. For sistnevnte blir dette hans MGP-debut. Rune har deltatt seks ganger tidligere, Lars Erik fra Plumbo har deltatt en gang som artist, men var også med å skrive Staysmans bidrag «En godt stekt pizza». 

Gutta har reist land og strand rundt og fremført coverlåter, og «Alt det der» blir deres første singel sammen. Med 10 000 konserter bak seg er de nå klar for fjerde delfinale i MGP, og kjenner vi dem rett blir det nok duket for en skikkelig fest i H3 Arena på lørdag.

Royane – «Circus»

Tekst/melodi: Royane Harkati

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Royane Harkati debuterte med «Antidote for Love» i 2019, men det er på TikTok og Instagram de fleste kjenner henne. Hun har også deltatt i TV-serien Influenserne. Royane gjør det meste av jobben selv, og har ingen plateselskap i ryggen. Med seg har hun manager, produsent og videograf.

Royane er opptatt av kvalitet og originalitet, noe hun har høstet mye ros for. I sine musikkvideoproduksjoner er det hun selv som tar ansvaret for klær, kostymer, sminke og hår. Som niåring kom hun til Norge fra Marokko, og hun har sitt opphav fra både Marokko og Spania.

KIIM – «My Lonely Voice»

Tekst/melodi: Kim Rune Hagen, Espen Andreas Fjeld, Vebjørn Jernberg og Niklas Rosström

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Kim Rune Hagen fra Porsgrunn deltar under artistnavnet KIIM. Han var først å se i Idol i 2007, der han kom på tredjeplass. Senere har han også deltatt i The Voice, Beat for Beat og Allsang på grensen. Etter Idol-deltakelsen fikk han stå på scenen som oppvarmer for blant annet A1 og Europe, sammen med bandet sitt Spinning Foundation.

Bandet har blant annet laget Odd Grenland-låta «Nå har vi kommet hjem». Etter en tid la han musikken på hylla og ble eiendomsmegler, før han fant frem musikken igjen. Med The Norwegian Soulband har han opptrådt på Sildajazzen, Notodden Bluesfestival og Skien Live. Med Hans Orkester har han de siste årene fremført coverlåter på ulike arrangementer.

Marianne Pentha & Mikkel Gaup – «Pages»

Tekst/melodi: Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha og Mikkel Gaup

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Marianne Pentha og Mikkel Gaup går sammen og gir oss årets andre bidrag med joik. Låten ble påbegynt i 2017, men er nå klar for fjerde delfinale i MGP. Marianne deltok i den første sesongen av The Voice, gitt ut to album og har vært den samiske stemmen til Elsa i Frost 2. I 2019 stod hun bak KEiiNO som støttevokalist i Eurovision.

Mikkel joiket for første gang i den Oscar-nominerte filmen «Veiviseren» fra 1987. Det er nettopp som skuespiller vi er vant med å se ham. I 2018 ga han ut sitt debutalbum. Med seg som låtskriver har duoen Robin Lynch, kjent som den ene halvparten av Elin and the Woods og en av låtskriverne bak «I Feed You My Love».

Les mer om MGP på nrk.no/mgp og escNorges MGP 2021-side.

Del:
Relaterte artikler