Hviterussland i gang med årets ESC-utvelgelse

Foto: Anastasia Asty / eurovision.tv

Hviterusslands statlige kringkaster BTRC har etter eget utsagn mottatt «omtrent femti komposisjoner» til landets utvelgelse av bidraget som skal representere Hviterussland i ESC 2021.

Det er foreløpig ikke offentliggjort noe om hvordan prosessen med å finne årets bidrag skal foregå, det er heller ikke kommet noe fra kringkasteren om de innsendte bidragene. Det vi imidlertid vet er at Daz Sampson har sendt inn bidraget «Give You Love» sammen med hviterussiske Katya Ocean. Sampson er kjent fra ESC 2006, hvor han rappet og sikret låten «Teenage Life» en 19.plass for Storbritannia. Nytt av året er at BTRC kun vurderer bidrag hvor både sang og artist er spilt inn på video. Det sies imidlertid at bidragene nå blir evaluert med tanke på både det interne og EBUs regelverk. I følge BTRC vil veien videre avhenge av hvordan pandemien utvikler seg, og hvilke begrensninger som påføres kringkastingsselskapet. Hviterusslands interne utvelgelse har ikke vært uten kontroverser, her har det tidligere år utspilt seg både stemmeskandaler, diskvalifikasjoner og sågar personlig inngripen fra landets president. Senest i 2020 trakk artisten VAL seg fra ESC grunnet uenigheter mellom henne og landets kringkaster. Hviterussland har så langt en sjetteplass i ESC 2007 som bestenotering, sist ESC ble avholdt representerte Zena landet.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien