EBU går for alternativ B

Foto: CLEVER ° FRANKE

Helt siden Eurovision ble avlyst i fjor pga. den pågende pandemien har det vært spekulasjoner om hvordan man kunne gjennomføre finalen i 2021

EBU (Den Europeiske kringastingsunionen) har lenge hatt flere alternativer på blokka når det kom til hvordan de skulle arrangere finalen. For en ting var de helt sikre på: finale skal det bli! Det er jo vi veldig glad for, og også innad i fanmiljøet har det vært spekulasjoner på hvordan det evt skulle gå for seg.

De scenariene som EBU så for seg var

a) Full finale med tusenvis av glade publikummere i salen.

b) En finale med sosial distansering, strenge smitteverntiltak og færre publikummere enn vanlig

c) Artistene som ikke kan komme til Nederland synger fra sitt eget hjemland

d) Et Eurovision uten publikum og alle artister må synge fra sitt hjemland

Etter mye diskusjon den siste tida har EBU nå sagt at de vil jobbe mot alternativ b, som de mener er det mest realistiske pr. nå. Martin Österdahl, sjefen i EBU, sier at helse og sikkerhet er vår viktigste prioritet. Vi vil følge den internasjonale utviklingen nøye og fortsette å planlegge ut fra de tre scenarioene.

Vår egen Mgp-sjef Stig Karlsen ser lyst på det hele og sier at han vet det jobbes hardt i kulissene for at det skal kunne bli en finale i mai. Det er et krevende arbeid og fortsatt litt usikkerhet knyttet til situasjonen når det skal arrangeres – men Karlsen sitter allikevel igjen med et inntrykk av at Nederlenderne har gode planer for alle scenarioer.

Så, da er det bare å glede seg til finale i mai. Hvem vi sender som Norges representant bestmmer vi 20. februar i vår nasjonale finale.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien