Slik blir delfinale 4 i kveld

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

I kveld får vi se fire nye artister konkurrere om en billett til MGP-finalen 2021, i den fjerde av fem delfinaler direktesendt fra H3 arena på Fornebu.

I denne artikkelen kan du se intervjuer og bli bedre kjent med de fire som konkurrerer i kveld, samt Atle Pettersen som er forhåndskvalifiserte til finalen.

Royane – «Circus»

Tekst/melodi: Royane Harkati

Vi har blitt bedre kjent med Royane og hvordan hun ble med i MGP-sirkuset.

Royane Harkati debuterte med «Antidote for Love» i 2019, men det er på TikTok og Instagram de fleste kjenner henne. Hun har også deltatt i TV-serien Influenserne. Royane gjør det meste av jobben selv, og har ingen plateselskap i ryggen. Med seg har hun manager, produsent og videograf.

Royane er opptatt av kvalitet og originalitet, noe hun har høstet mye ros for. I sine musikkvideoproduksjoner er det hun selv som tar ansvaret for klær, kostymer, sminke og hår. Som niåring kom hun til Norge fra Marokko, og hun har sitt opphav fra både Marokko og Spania.

KIIM – «My Lonely Voice»

Tekst/melodi: Kim Rune Hagen, Espen Andreas Fjeld, Vebjørn Jernberg og Niklas Rosström

Vi fikk hadde en kjempefin prat med KIIM denne uka. Her ble vi bedre kjent med betydningen av låta og litt om sceneshowet vi kan forvente oss under My Lonely Voice.

Kim Rune Hagen fra Porsgrunn deltar under artistnavnet KIIM. Han var først å se i Idol i 2007, der han kom på tredjeplass. Senere har han også deltatt i The Voice, Beat for Beat og Allsang på grensen. Etter Idol-deltakelsen fikk han stå på scenen som oppvarmer for blant annet A1 og Europe, sammen med bandet sitt Spinning Foundation.

Bandet har blant annet laget Odd Grenland-låta «Nå har vi kommet hjem». Etter en tid la han musikken på hylla og ble eiendomsmegler, før han fant frem musikken igjen. Med The Norwegian Soulband har han opptrådt på Sildajazzen, Notodden Bluesfestival og Skien Live. Med Hans Orkester har han de siste årene fremført coverlåter på ulike arrangementer.

Marianne Pentha & Mikkel Gaup – «Pages»

Tekst/melodi: Vanessa Liftig, Robin Lynch, Marianne Pentha og Mikkel Gaup

I et meget trivelig intervju fikk vi bli kjent med både Marianne og Mikkel, og ikke minst hva sangen deres handler om og betyr for dem.

Marianne Pentha og Mikkel Gaup går sammen og gir oss årets andre bidrag med joik. Låten ble påbegynt i 2017, men er nå klar for fjerde delfinale i MGP. Marianne deltok i den første sesongen av The Voice, gitt ut to album og har vært den samiske stemmen til Elsa i Frost 2. I 2019 stod hun bak KEiiNO som støttevokalist i Eurovision.

Mikkel joiket for første gang i den Oscar-nominerte filmen «Veiviseren» fra 1987. Det er nettopp som skuespiller vi er vant med å se ham. I 2018 ga han ut sitt debutalbum. Med seg som låtskriver har duoen Robin Lynch, kjent som den ene halvparten av Elin and the Woods og en av låtskriverne bak «I Feed You My Love».

Landeveiens helter – «Alt det der»

Tekst/melodi: Lars-Erik Blokkhus, Petter Bjørklund Kristiansen og Thor-Erik Claussen

Bandet er satt sammen av Rune Rudberg, Stian Thorbjørnsen, Lars Erik Blokkhus og Dag Ingebrigtsen. For sistnevnte blir dette hans MGP-debut. Rune har deltatt seks ganger tidligere, Lars Erik fra Plumbo har deltatt en gang som artist, men var også med å skrive Staysmans bidrag «En godt stekt pizza». 

Gutta har reist land og strand rundt og fremført coverlåter, og «Alt det der» blir deres første singel sammen. Med 10 000 konserter bak seg er de nå klar for fjerde delfinale i MGP, og kjenner vi dem rett blir det nok duket for en skikkelig fest i H3 Arena på lørdag.

Hvordan blir delfinalen?

De fire artistene skal duellere mot hverandre. Trekningen foregår live på TV, derfor blir ikke startrekkefølgen kjent før de tre programlederne, Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase, har startet sendingen.

Vi får et gjensyn med programlederne som loset oss trygt og godt gjennom MGP 2020.
Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Vinner av første og andre duell møtes til slutt i en gullduell der vinneren av denne får billetten til den store finalen 20. februar. De tre andre bidragene går ikke videre, men det betyr ikke at sjansen for avansement er over.

Mandag 15. februar blir det «wild card»-sending der alle sangene som ikke tok seg videre skal få en ny sjanse til å vinne finalebillett.

Vi har hatt en avstemming på våre Facebook-sider, og skal vi tro våre lesere så er det Landeveiens Helter som er favoritt i kveldens delfinale, men like bak på avstemmingen ligger KIIM, så dette kan bli jevnt.

SLIK STEMMER DU

All avstemming i årets MGP foregår på nett og du må huske å lage en profil før du kan stemme. Vi anbefaler at dette gjøres før sendingen da man bare har 3 minutter under hver avstemming.
Lenken til avstemmingen finner du her: https://www.nrk.no/stem/mgp/

Forhåndskvalifiserte finalister

I år er seks sanger forhåndskvalifisert til den store finalen. I kveld skal vi få se Atle Pettersen fremføre sin låt på MGP-scenen i H3 arena.
Her får du et gjensyn med livesendingen fra i går kveld der vi fikk besøk av Atle og pratet om løst og fast:

Atle Pettersen: «World On Fire»

Tekst/melodi: Atle Pettersen, Jesper Borgen, Magnus Clausen, Alexander Pavelich og Peter Daniel Newman

Atle Pettersen (31) er vokalist, låtskriver og programleder fra Skien. Han startet tidlig med musikken og deltok i MGPjr i 2003 med sangen «Hekta på Brett»

Han er tidligere kjent som vokalist i bandet Above Symmetry og The Scheen. Atle hadde sitt gjennombrudd i X-factor i 2010, og ga samme år ut debutsingelen «Light on», som nådde en 6. plass på VG-lista. I 2011 kom debutalbumet «Based on a true Story», som gikk rett inn på en 3. plass på VG-lista.

Siden debuten i X-factor har Atle vært å se i både Stjernekamp 2013 og The Hit 2014. Han vant dessuten Skal vi danse i 2011. De siste fire årene har han også vært programleder for Beat for Beat på NRK.

De siste årene har han gitt ut mer norsk musikk og har også skrevet låter for andre artister, blant annet «Darkside» for Alan Walker. Høsten 2020 gav han ut sitt første julealbum «Tusen julelys».

Hør alle MGP-låtene i vår spilleliste på Spotify:

Del:
Relaterte artikler