Tsjekkia klar med sitt bidrag

Foto: BENEDIKT RENČ / Eurovision.tv

Tsjekkisk fjernsyn har i dag sluppet sitt bidrag til Eurovision Song Contest 2021. Benny Cristo, som skulle representert Tsjekkia i 2020 med låten «Kemama», har fått en ny sjanse, og skal i år delta med låten «Omaga»

Tittelen er en variant av forkortelsen OMG ( Oh My God) som han synger i refrenget. Låten er et resultat av samarbeidet med produsent Filip Vlček. Vi vet ennå ikke i hvilken form, direktesendingen fra Ahoy Arena i Rotterdam, vil være i mai, men det er hvert fall sikkert at konkurransen vil bli gjennomført i år.

Jeg har tro på at EBU vil være i stand til å avholde en ESC på best mulig måte, slik at Benny og og publikum, kan nyte danselåten «Omaga» til fulle. Det vil si at vi ser for oss at det blir live- fremføring og med full scene. Så vi forbereder et originalt visuelt konsept. Der Benny blir ledsaget av to kvinnelige og to mannlige dansere, forteller sjefen for den tsjekkiske delegasjonen, Kryštof Šámal.

Han avslører også at han synes det er interessant at det er den erfarne og profesjonelle, Martin Dietmann fra Østerrike, som skal fylle stillingen som scenedirektør i år. Videoen til «Omaga» ble spilt inn i løpet av de kaldeste dagene i vinter. Det ble ganske komplisert å filme på en del av lokasjonene, på grunn av ugunstig vær, fordi de helt utilsiktet, hadde valgt den kaldeste og mest snørike helgen i året.

Benny likte godt å spille heltene fra flere filmer som er viktige for ham, inkludert Grease, the Simpsons, og Dirty Dancing. Mens det var en utfordring å lage referanser til kultklassikere som Pulp Fiction, Forrest Gump og The Shining, i musikkvideoen. De klarte å sette sitt eget preg på det, og Benny fullførte det gjennom sitt skuespill, ytelse og tilføringen av akkurat den rette mengden av teft og humoristisk overdrivelse.

På grunn av været, kunne vi ikke filme en del av de klassiske scenene, så vi måtte bruke grønn skjerm, i flere scener, og fullføre de i etterproduskjonen, sier regissør Jan Strach. Og Benny Cristo legger til: «Vi spilte inn virkelig mange flotte scener, og jeg var sikker på at selv om vi bare hadde brukt en tidel av dem, ville resultatet blitt bra, og det ble de virkelig. Regissøren, kom på den kreative ideen, og jeg føler at vi har klart å implementere det på best mulig måte. Jeg håper fans liker videoen da den var så morsom å lage!»

Sangeren, som også er en dyktig snowboarder, tennis-ess, og mester i brasiliansk jiu-jitsu, er bedre kjent for det tsjekkiske publikum som Ben Cristovao. Men da han skulle delta i Eurovision Song Contest i fjor, bestemte han seg for å bruke en kortere versjon av navnet sitt. Cristo vil fremføre låten sin i den andre delfinalen, den 20. mai, og håper på å komme til finalen, som finner sted den 22.mai.

Hva synes du om låta «omega»?

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien